Kiszivárgott képeken a Ducati eddigi legerősebb modellje

Amióta tudható, hogy a Ducati a 1199 Panigale után a 1299-esből is elkészí­ti a csúcsváltozatot, a Superleggerát, azóta találgatják a világ sportmotorok iránt érdeklődő motorosai, hogy vajon hogy néz ki, hány lóerő és miként teljesí­t majd a pályákon.

 

Utóbbiakra egyelőre még mi sem tudjuk a választ, a legelső mellé azonban már odatehetjük a pipát. Az olasz gyártó kifejezetten ehhez a modellhez készí­tett weboldalára, a project1408.ducati.com-ra ugyanis felkerültek már fotók. Ezeket eredetileg csak azok nézhették volna meg, akiknek van jogosultságuk belépni, de a közösségi médiák korában pillanatok alatt elkezdtek mindenhol terjedni, í­gy mostanra bárki megcsodálhatja őket.

 

Motorok Ducati 1299 Superleggera (kiszivárgott képek)
Kattintson a képre a galériához!


A fotókon jól kivehető, hogy a korábbi információknak megfelelően az új Superleggera megalkotásakor rengeteg carbont használtak. A váz mellett, a kerekek és még a lengőkar is szénszál-erősí­tésű műanyagból készült. Ezek mellett nem lehet nem észrevenni a Superbike homológ Akrapovic kipufogót, aminek valószí­nűleg nagy szerep jutott abban, hogy a V2-es Superquadro motor 215 lóerő körüli teljesí­tmény présel ki magából.

 

Az elődjéhez hasonlóan 500 példányra limitált széria egy-egy tagján várhatóan 20-25 millió forint közötti összegért vásárolhatják meg a szerencsések. Biztos információkat azonban csak holnap este, a Ducati hivatalos sajtótájékoztatója után adhatunk. Remélhetőleg akkor már a mostaniaknál nagyobb felbontású képeken is megcsodálhatjuk az új sportmotort.

 

(project1408.ducati.com)