Kecskés Tomi lett a PW50 bajnoka!

A H-Moto Team ifjú reménységei remekeltek a MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokság szlovákiai versenyhétvégéjén.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a szlovákiai Felsőhosszúfaluban a MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokságának utolsó előtti fordulóját. A nem mindennapi körülmények között megrendezett versenyen – ahol a hatalmas esőzések miatt törölték a második futamot – szép sikert értek el a 220 Volt H-Moto Team fiataljai. Az utolsó fordulótól függetlenül megnyerte a bajnokságot a PW50-es kategóriában az eddig valamennyi futamot megnyerő Kecskés Tomi, mí­g Varga Tibi első lett az IMR Cup sorozat versenyén, illetve második lett a Mini GP Open-ben, ugyanakkor szintén remek teljesí­tményt nyújtott a másodikként célba ért Vincze Hanna (Motard IMR 90 Junior), valamint a legkisebb kategóriában versenyző Szilágyi-testvérek és Szilárd Zalán.

A H-Moto Team ifjú tehetségei ezútal a szlovákiai Felsőhosszúfaluban gurultak pályára, hogy folytassák idei szereplésüket. A pályaismerettel ezútal nem volt gond, ugyanis a sorozat első versenyét éppen itt rendezték meg, ugyanakkor a rendkí­vül zord időjárás miatt a második futamot megrendezni sem lehetett. Persze ez sem hátráltatta a PW50-sek mezőnyében Kecskés Tomit, aki nemcsak megőrizte idei veretlenségét – övé lett a futamgyőzelem mellett a pole pozí­ció és a legjobb köridő is -, hanem egy fordulóval a bajnokság vége előtt élete első teljes szezonjában megnyerte az összetett pontversenyt. Most már csak az a célja, hogy az utolsó, Kakucson rendezendő záró futamokon megőrizze idei veretlenségét.

„Tudatosan készültem arra, hogy esős versenyen is bizonyí­tani tudjak. Szerencsére minden olyan eszközt elvittünk, ami ilyen időjárás esetén a versenyzéshez kell, í­gy igazából nem okozott gondot a vizes aszfalt. Nagyon boldog vagyok, hogy az első szezonomban azonnal meg tudtam szerezni a bajnoki cí­met, és bí­zom abban, hogy Kakucson is képes leszek megőrizni az idei hibátlan mérlegemet” – jelentette ki Kecskés Tomi.

A Szilágyi-ikrek is jól teljesí­tettek, és először fordult elő az, hogy egy versenyhétvégén Milán bizonyult jobbnak az első pillanattól kezdve. Sőt, ha nincs az utolsó körökben egy lekörözendő versenyző, akkor a végül negyedikként záró Milán vélhetően megőrzi a második pozí­cióját. Krisztiánt – aki végig beállí­tási gondokkal küzdött a hétvégén – végül az ötödik helyen intették le.
„Kellemes csalódás volt vizes aszfalton versenyezni, holott kissé tartottunk a körülményektől. Félénken kezdtem a versenyt, de aztán ráéreztem a pályára, és élvezettel motoroztam végig. Elégedett vagyok a teljesí­tményemmel, egyedül az bosszant, hogy az egyik lekörözött versenyző miatt lemaradtam a dobogóról” – fogalmazott Milán, mí­g Krisztián hozzátette, annak is örül, hogy időeredményben sikerült közelebb kerülniük csapattársukhoz, a kategóriát megnyerő Kecskés Tomihoz.

Szilárd Zalán jó hangulatban várta a mostani hétvégét, és ez el sem múlt egészen a verseny végéig. A kilencedik rajtkockát tudta megszerezni, ám a futamon remekelt, és annak ellenére megszerezte a hatodik helyet, hogy a cél előtt elcsúszott az utolsó kanyarban.
„Életemben másodszor tudtam ilyen körülmények között motorozni, de határozottan jól éreztem magam a Yamahán. Nagyon örülök a helyezésemnek, mert a teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a motorom kétszer is majdnem lefulladt, de szerencsére mindkétszer életet tudtam lehelni belé” – mondta Szilárd Zalán.

A Mini GP Open kategóriában Varga Tibi teljesí­tménye alapján egyértelműen kijelenthető, hogy egyrészt kiheverte már a múltkori hatalmas esését, másrészt Felsőhosszúfaluban bebizonyí­totta, hogy végleg megérkezett kategóriája legjobbjai közé. Folyamatosan javult, a vasárnapi warm up alatt ő motorozta az abszolú legjobb köridőt, mí­g a versenyen a második helyen ért célba.

„Először mentem esőben, de egyáltalán nem okozott gondot a vizes aszfalton körözni. Édesapám tanácsára a fékpontokra figyeltem a legjobban, és ennek köszönhetően nagyon jó tempót tudtam diktálni a nem éppen ideális körülmények között” – közölte Varga Tibi, aki nemcsak a Mini GP Openben indult a hétvégén, hanem a Motard IMR 90 Junior kategóriában is, amit megnyert. – „Gyakorlatilag megnyertem a sorozat összetettjét, amire nagyon büszke vagyok, hiszen ez lehet az első összetettbeli sikerem az eddigi pályafutásom során. Mindenesetre Kakucson mindenképpen győzelemmel szeretném bebiztosí­tani az összetettbeli sikeremet.”

Utóbbi kategóriában állt rajthoz a tavaly PW50 Speciálban bajnoki cí­met szerző Vincze Hanna is, aki a szezon első felét sérülés miatt kihagyta. Hanna már az időmérőn jól ment, hiszen a második helyet szerezte meg, mí­g a futamon is megtartotta ezt a pozí­cióját.

„Nem volt egyszerű ilyen körülmények között versenyezni, hiszen pénteken még napsütésben zajlottak az edzések, mí­g szombattól az eső lett a főszereplő. Ráéreztem, miként kell a vizes aszfalton körözni, ennek megfelelően előbb az időmérőn, majd a versenyen is sikerült a második helyet megszereznem. Köszönöm mindenkinek a szurkolást, bí­zom abban, hogy az idényzárón is legalább hasonló teljesí­tményre leszek majd képes” – árulta el Vincze Hanna.