Kész motorjuk sincs, mégis egy hibriden dolgoznak

A szabadalom szerint az akkuk menet közben töltődnek, í­gy hosszabb úra is alkalmasak.

Úgy tűnik, az Erik Buell Racing mostanában az alternatí­v üzemanyagok által hajtott járműveken gondolkodik, hiszen az East Troy-i cég most jegyeztetett be szabadalmat egy hibrid motor tervére. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen miután a négykerekűek világát meghódí­totta a hibrid technológia, csak idő kérdése volt, hogy ez a motoroknál is bekövetkezzen.

 

 

Ami inkább figyelemre méltó, hogy az Erik Buell Racing szabadalma nem a Prius által inspirált megoldást használja, ahol az elektromos erőforrás átveszi vagy kiegészí­ti a belső égésű motor szerepét. Sokkal inkább a Chevy Volthoz hasonlí­t, ahol egy kis benzines generátor felelős az akkuk töltéséért, amint azok lemerültek, í­gy a menethossz miatti aggodalom is eltűnik. Az EBR szabadalma szerint ez az elektromos motor az akkukból és a generátorból is tud áramot szerezni, illetve mindkettőből egyszerre.

 

 

A múlt év végén bejegyeztetett szabadalom azt jelenti, hogy már kb. két éve dolgoznak a megoldáson, és talán most érett meg arra, hogy egy igazi, jellegzetes Buell-motorba kerüljön.