Kakuszi Ádámnak Bódis Ricsi segít a felkészülésben

Idén nemcsak kategóriát váltott Kakuszi Ádám – már a 600-sok között indul –, de ezúttal itthon versenyez, mégpedig a Magyar Bajnokságon szeretne minél jobban szerepelni, illetve a Főnix-kupán összetettben a legjobbak között végezni. Ám ezúttal egy nemzetközi versenyen, a TNT Cup versenyhétvégéjén állt rajthoz a Pannónia-ringen. A nemrég sikeres érettségi vizsgát tett fiatal motoros jól szerepelt, hiszen amíg szombaton a 18. helyen intették le – a 23. rajthelyről vághatott neki a futamnak –, addig vasárnap már a 11. rajtkockát szerezte meg, és a kockás zászló tizedikként intette le, így pontszerzőként zárt.

És ami talán a helyezésnél is fontosabb, hogy a tavalyi legjobb köridejét összesen 4 másodperccel tudta megjavítani, ami igencsak bíztató a jövőre nézve. Akárcsak az, hogy ettől a versenytől kezdve Bódis Ricsi segíti Ádám felkészülését, azaz már a következő magyar bajnoki versenyhétvégén meglehet mindennek a pozitív eredménye.

„Kifejezetten jól éreztem magam az elmúlt hétvégén, hiszen úgy érzem, nagyon jó irányba indultunk el. A TNT Cup ráadásul abban is sokat segített, hogy rengeteget motorozhattam szombaton és vasárnap, és a kilenc pályára menetel alatt folyamatosan tudtam gyorsulni. Egyre jobban érzem magam a motoromon, és Ricsinek köszönhetően a vasárnapi futamon már egy nagyon értékes helyet is sikerült szereznem a hatszázasok között. Rengeteget kell még tanulnom, hogy sikeres lehessek ebben a kategóriában, de rajtam nem fog múlni. Ugyanakkor szeretnék gratulálni csapattársamnak, Kovács Bálintnak, aki fantasztikus tettet hajtott végre a legendás Le Mans-i 24 órás viadalon azzal, hogy végigcsinálta, ráadásul övé lett a tizedik leggyorsabb kör is” – jelentette ki Kakuszi Ádám.

Fotó: H-Moto Team