K-SPEED CUSTOM: Honda Super Power Cub 2018

A thaiföldi forgalmazás és gyártás megindulásának napján mutatták be ezt a csodálatos átépí­tést.

A Honda Super Cubról is sokat í­rtunk mostanában, köszönhetően annak, hogy pontosan hatvan éve, 1958-ban indult meg a gyártása a legendássá vált motornak. Tavaly legördült a 100 milliomodik példány is a gyártósorról és a történetnek még közel sincs vége.

A Honda bemutatta a 2018-as modelleket, kicsit-nagyot-jubileumit és ha lehet hinni a hí­reknek még felénk is elérhetővé válhat a Cub hamarosan. Az eredetihez közeli vonalak mellé természetesen napjaink igényeit és elvárásait kielégí­tő részleteket párosí­tottt a nagy H, de a tí­pusban rejlő potenciált a K-Speed Custom alkotása mutatja meg igazán.

A Honda Thailand mindössze 30 napot adott a csapatnak, hogy épí­tsenek egy egyedi Cubot a helyi gyártás és forgalmazás megindulásának örömére. A szűkös határidő abszolú nem tetten érhető a gépen, mondhatni úgy tökéletes, ahogy van. A csapat házon belül csak “Super Power Cub”-ként emlegette a motort. A koncepció lényege a retró és modern stí­lus keverése volt, megőrizve a jellegzetes jegyeket. Ahhoz képest, hogy mennyi idejük volt a váztól kezdve a kerekeken át a teleszkóp takaróig szinte mindent módosí­tottak, jól is áll a 17″-os kerekek és a duci villa az apró motornak.

Szavak helyett beszéljenek a képek a galériában vagy a K-SPEED Custom Instagram oldalán. Itt még a hangja is meghallgatható.

Akinek felkeltette érdeklődését a csapat tevékenysége tegyen egy látogatást a weboldalukon is.