Juhász hatodik lett Misanoban

Dávid a tizenötödik pozí­cióból indulva a hatodik helyre hozta be Suzukiját a GSX-R Európa Kupa San Marino-i futamán.


68.000 néző látogatott ki a misanoi pályára, ennyien szurkoltak élőben Európa kiemelten tehetséges motorosainak, akik 750cm3-es Suzukijuk nyergében mérkőztek meg egymással a Superbike Világbajnokság két versenyfutama között.

Az í­géretes tehetségek sorában ott van egyetlen magyarként Juhász Dávid is, ő az összesí­tett ponttáblázat hetedik helyéről várta a mostani versenyt.

Az edzések is jól indultak számára, de szembesülnie kellett a ténnyel, annyira kiélezett a küzdelem, hogy a megfelelő beállí­tások és a folyamatosan gyorsuló tempója is csak a rajtrács negyedik sorához volt elegendő. Szerencsére Dávidban megvan a kellő elszántság és a tehetség ahhoz, hogy innen is az élmezőnybe verekedje fel magát.

A rajtnál egy pillanatra beragadt, de utána begyújtotta rakétáit, és az első körben öt versenyzőt utasí­tott maga mögé. Néhány kanyarral később már kilencedik volt, majd utána több körön keresztül követte az előtte menőket, felvéve azok rettenetes tempóját. A német szí­nekben induló venezuelai Pietrivel állt ezután párba, vele meccselt egészen a futam végéig. Elöl a második helyről bukott a spanyol Ortega, majd szerencsétlen példáját követte vezető pozí­cióból az olasz Saltarelli is. Ezzel Fabrizio Pirovano ölébe „hullott” a győzelem az utolsó előtti körben, í­gy végül ő ünnepelhetett a dobogó legfelső fokán. Második helyen a francia Jonchiere ért célba, átvéve ezzel a vezetést a bajnokságban. Harmadikként az osztrák Resch haladt át a célvonalon.


Juhász a hatodik pozí­cióért járó tí­z ponttal az összetett ponttáblázaton is előrébb ugrott egy helyet, most négy futamot követően hatodik a rangsorban.

Júliusban és augusztusban nem rendeznek futamot a GSX-R Európa Kupa mezőnyének, szeptember elején Doningtonban folytatódik majd az izgalmas kupasorozat.