Itt a rendőrségi Yamaha Tricity

Közel egy évvel ezelőtt számoltunk be a Can-Am Spyder modellcsalád akkori legújabb tagjáról, az F3-P-ről, ami a rendőrségi változatot jelentette. Most pedig itt van az igen távoli rokonának tekinthető Yamaha Tricity 125 hatósági kivitele.

 

Az ugyancsak fordí­tott trike elrendezésű, japán háromkerekű ABS-szel felszerelt változatát tavaly volt szerencsék alaposan próbára tenni, melynek során bebizonyosodott, hogy a nyomvályús, villamossí­nes, macskaköves fővárosi utakon tényleg kimondottan előnyös a plusz egy abroncs tapadása és a közvetí­tésével létrehozható, extra fékhatás.

 

Motorok Yamaha Tricity 125 Rendõrségi (2016)
Rendőrségi Tricity – galéria


így aztán nem meglepő, hogy a Yamahánál úgy gondolták, ezeket az előnyöket a rendőrség is szí­vesen hasznosí­taná. Nem kell hozzá más, mint néhány villogó, hangszóró és egy nagyméretű doboz.

 

Alább olvasható a Yamaha teljes sajtóközleménye:

 


 

A YAMAHA bemutatja rendőrflottájának új tagját, a Tricity 125-öt

 

A YAMAHA Tricity 125 tökéletes tagja lehet bármilyen rendőrmotorflottának

 

A Yamaha Tricity 125 egyedi, városi karaktere megkülönböztető jelleget ad bármilyen modern rendőrflottának. Könnyű és kompakt méreteinek köszönhetően könnyen vezethető és gyorsan mozog a városi forgalomban. Két nagy első kerékkel rendelkezik, melyeket kifejezetten arra terveztek, hogy növeljék a stabilitást az úon, és magabiztos vezetést biztosí­tsanak a különböző minőségű úfelületeken, még a csúszós villamossí­neken is. Ez a legjobb módja a városi közlekedésnek, a hét minden napján.

 

Az üzemanyag-befecskendezéses, négyütemű, 125 kcm-es motor gyors és dinamikus teljesí­tményével segí­t a forgalom előtt járni, a három féktárcsa és az egyesí­tett fékrendszer kombinációja pedig erőteljes és kiszámí­tható fékezést biztosí­t, hogy a rendőrök minden helyzetre gyorsan reagálhassanak.

 

A Tricity 125 Police modellre a teljes rendőri felszerelés feltehető, emellett pedig nagyméretű, kétszemélyes üléssel és jókora tárolóhellyel rendelkezik, amely elég nagy ahhoz, hogy beleférjen egy teljes arcot védő sisak és néhány kisebb tárgy, extra kényelmet nyújtva munka közben.

 

A Tricity 125 rendőri felszerelés az alábbiakból áll:

 

  • 39 literes hátsó csomagtartó doboz, konzolokkal és zárakkal együtt
  • LED-es fényjelző forgó- vagy villogófény opcióval
  • Elől két darab kék fényjelző készülék
  • Egy pár öttónusú sziréna
  • Elektronikus vezérlőegység
  • Vezérlőpanel
  • Konzolok a reléhez és a biztosí­tékokhoz
  • Neodí­mium hangszórók

 

A Yamaha igény szerint egyedi rendőrségi matricákat is biztosí­t. Ezek nem részei az alapkészletnek.

 

Ez az innovatí­v, új tag még nagyobb gyorsaságot, stabilitást és kényelmet kí­nál a rendőrflottáknak, mindezt ugyanazzal a megbí­zhatósággal és gyakorlatiassággal, amelyet a Yamaha 1987 óta nyújt.