Ismét Espargaro

A hétvégi Német Nagydí­jon is a spanyol Aleix Espargaro versenyez majd a Balatonring Team szí­neiben, mivel Németh Balázs törött keze még nem gyógyult meg teljesen. A spanyol pilóta bí­zik benne, hogy meg tudja ismételni az Assenben nyújtott teljesí­tményét, és újra a dobogós helyek valamelyikéért küzdhet.

A 2009-es világbajnoki sorozat a hétvégén a feléhez érkezik, a mezőny a Sachsenringen mérheti össze az erejét a Német Nagydí­j keretein belül. A 125-ös és a 250-es kategória versenyzői egy extra hét pihenőt kaptak, hiszen az Egyesült íllamokban csak a királykategória pilótái küzdöttek meg egymással. A kisebb kategóriák versenyzőinek jól jött a plusz szabadság, hiszen a német futam után a következő hétvégén már a Brit Nagydí­jon kell helyt állniuk.


Aleix Espargaro nyilatkozata:„Az asseni verseny óta alig várom, hogy újra ráüljek a 250-es motorra, mert nagyon élveztem. Ez egy újabb hatalmas lehetőség számomra, és a lehető legtöbbet szeretném kihozni belőle, ahogy két héttel ezelőtt is. A Sachsenring egy kicsi és lassú pálya, ahol korábban jól mentem. Remélem, folytatódik ez a hagyomány és megint élvezni fogom a motorozást. Nemrégiben Valenciában teszteltem egy Moto2-es versenygépet, a hétvégén pedig ugyanott versenyeztem a spanyol bajnokságban. A szezon elején szinte alig ültem motoron, most meg alig szállok le róla. Nagyon izgatott vagyok a Moto2-es projekt miatt, és amiatt is, hogy néhány versenyen helyettesí­thetem Balázst a Balatonring Teamnél. Remélem minden olyan jól fog alakulni, mint eddig.”