Ismét Breugelmans vezet

Az MX3 vb finnországi futamán Sven Breugelmans mindkét futamot megnyerte.

Az MX3 vb 13. nagydí­ján, amelyet Finnországban rendeztek meg, tarolt a belga KTM-es Sven Breugelmans. Mindkét futamot megnyerte, aminek köszönhetően újra ő vezeti az összetettet.


Sven Breugelmans

Sven Breugelmansnak, a 2005-ös világbajnoknak, nagyon nagy szüksége volt a minél jobb helyezésre. Miután július elején megnyerte a Holland GP-t, Szlovéniában, Szlovákiában és Chilében nem tudott dobogóra állni, de a legnagyobb baj az volt, hogy a Szlovák és a Chilei GP-n csúnyán le is szerepelt. Szlovéniában a 4., Szlovákiában a 19., mí­g Chilében a 9. helyen végzett. Amiért el is vesztette a tabella első helyét is az olasz Cristian Beggi ellen. A Finn GP-n, amelyet mély homokos pályán rendeztek meg, viszont feltámadt a gyári KTM-es és az idei legfölényesebb diadalát aratta. Breugelmans könnyedén nyert mindkét futamban, amiért immár megint övé a pontverseny első helye.


Christophe Martin

A vb esélyesek közül még a husqvarnás Christophe Martin szerepelt jól. A francia a 3. helyen végzett, azaz egymás után negyedszerre állhatott dobogóra – egy-egy 2. és 5. helyre volt jó – és megint csökkentette a hátrányát a vb-éllovassal szemben. Már csak 21 pont a hátránya. A hondás Begginek ellenben csak az egyik futam sikerült. Az 1. futamban még harmadik volt, de a 3. futamban már csak a 8. helyen intették le. Azaz ismét visszacsúszott a tabella második helyére.


Antti Pyrhonen

A Finn GP-nek voltak más érdekességei is. A finn Antti Pyrhonen, aki az idény közben költözött át az MX1-ből az MX3-ba, egy-egy 4. és 3. hellyel második lett, azaz a suzukis begyűjtötte az első MX3-as érmét. Az indulók között ott volt mindenidők legtöbbszörös enduro világbajnoka, a szintén finn Juha Salminen is. A 12-szeres világelső, aki a 2. futamban vezetett is, az enduro vb hajrája előtt edzésnek tekintette a motokrossz vb nagydí­jat és egy-egy 5. és 4. hellyel az 5. helyen zárt. Mondja valaki, hogy az endurósok nem állják meg a helyüket a krosszosok között! Az MX2 idei felfedezettje, a 18 éves észt Gert Krestinov is feltűnést keltett. A tinédzser ugyebár az MX2-ben megnyerte a Belga GP-t, mí­g az MX3-ban bebizonyí­totta, hogy nagyobb motoron is igencsak versenyképes. Krestinov egy-egy 6. és 2. hellyel a nagyon előkelő 4. helyen végzett.