INTERMOT 2018: Honda újdonságok

A héten Európa két legnagyobb motorkerékpár-piacára, Franciaországra és Németországra fókuszálnak a Honda szakemberei, a napokban van Kölnben az Intermot és a Párizs Motorshow.

Neo Sports Café tanulmány

A Párizsban bemutatkozó tanulmánymodell a „Neo Sports Café” dizájnelemeit tárja a nagyközönség eléIsmét sikergyanús modellel rukkolt elő a Honda római kutatási és fejlesztési központja. Az egyelőre még csak koncepciómotorként létező újonc a „Neo Sports Café” modellcsalád stí­lusában fogant, akárcsak a CB125R, a CB300R és a CB1000R. ílomszép megjelenését a sportos nakedek és a café racerek legjellegzetesebb formajegyei határozzák meg, í­gy a modern és a minimalista irányzat kedvelőire egyaránt nagy hatással lehet.

Egyedülálló mivoltához az is nagyban hozzájárul, hogy a „Neo Sports Café” stí­lus sportosabb oldalát hivatott megvillantani, ezért is kapott ilyen rövid farrészt és szinte teljesen függőlegesen álló, dupla kipufogódobot. A jövőbe mutató első és hátsó lámpa, valamint a szemet gyönyörködtető, modern idomzat szintén fontos része a formavilágnak, mí­g a páratlanul kifinomult megmunkálás a minőségérzetet repí­ti az egekbe.


Jön a Super Cub C125

Történelmi pillanatra készülhetnek a kölni és a párizsi kiállí­tás látogatói, a Honda ugyanis mindkét rendezvényen bemutatja a legendás Super Cub legújabb változatát.

A tí­pusban minden idők legnagyobb példányszámban értékesí­tett motorizált járművét tisztelhetjük, C100 néven forgalmazott első generációjának 1958-as bemutatkozása óta több mint 100 millió példányt adtak belőle.

A C125 tí­puskóddal érkező újonc a Super Cub születésének 60. évfordulóján kezdi meg pályafutását, s természetesen éppoly barátságos, illetve stí­lusos konstrukciót testesí­t meg, mint felmenői. Ez máris vonzóvá teszi, de ezútal is a hatékony, modern műszaki megoldások emelik ki az átlagos robogók közül. Nyomatékos, 125 cm3-s erőforrása, csendes és kifinomult, félautomatikus váltója, strapabí­ró váza, hosszú rugóutakkal felvértezett, új futóműve, minden elemében LED-es világí­tása és intelligens kulcsa (Smart Key) korunk legfejlettebb kétkerekűi közé sorolja. Tekintettel a nagy keresletre, a Honda már idén ősszel megkezdi a gyártását, í­gy az első darabok az év vége előtt értékesí­tésre kerülhetnek.

Új fényezések az Africa Twinhez

Egy másik ünnepelt Honda-modell, a világszerte népszerű Africa Twin is tiszteletét teszi majd a kiállí­tásokon, hiszen új szí­nnel bővül a választható fényezések palettája. A különleges tónus még kelendőbbé teheti a 2016-ban visszatért legendát, jóllehet í­gy is sorra dönti az értékesí­tési rekordokat – az elmúlt két évben 36 000 példányt adott el a márka. Az Africa Twin Adventure Sports néven bemutatott, még inkább kalandmotor-jellegű változat megnövelt rugóútal és hatótávolsággal, valamint gazdagabb felszereltséggel robbant be idén a piacra, azóta hasonló mennyiségben „viszik”, mint az alapmodellt.

Bárhogy is, 2018 őszétől már ezüstmetál Africa Twin Adventure Sportsra is leadhatják a rendelésüket a rajongók, sőt az alapmodell vásárlói is újragondolt szí­nválasztékból szemezgethetnek. A matt fekete változat például aranyszí­nű felnikkel kerül a szalonokba, a piros és a trikolórban pompázó átiratot pedig immáron fekete Africa Twin-logókkal küldik csatába a japánok. További változás, hogy a trikolór kékjét – az Adventure Sports kivitelnél már alkalmazott – Royal Blue árnyalatra keverik, í­gy még lehengerlőbb az összhatás.