Ilyen az élet a Superbike csúcskategóriájában

Tóth Imi és Sebestyén Peti a Superbike VB-n mennek a legnagyobbak között.

Tóth Imi és csapata idén a Superbike Világbajnokság csúcskategóriájában áll rajthoz – magyar csapat ebben a mezőnyben soha nem versenyzett végig egy egész szezont. Az ausztrál nyitófutam elég balszerencsés volt a BMW Racing Team Toth számára, ugyanis Imre lemaradt a pontszerzésről (16. és 19. helyen végzett), mí­g Sebestyén Peti előbb a teszteken vállsérülést szenvedett, majd az időmérőn a térde sérült meg – a porcot műteni is kellett.

 

 

A nehézségek ellenére a csapat optimista, és már javűban készülnek az április 12-13-án következő spanyolországi futamra. Imre elsősorban a fizikumát edzi, Sebestyén Peti pedig igyekszik minél gyorsabban felgyógyulni.

„Az első, ausztrál futamon megtapasztaltam, hogy a superbike kategória bizony más felkészültséget követel meg, mint a Supersport, ahol eddig versenyeztem. Rettenetesen elfáradtam a futamok végére, í­gy ha pontszerzőként szeretném a legtöbb versenyt befejezni, akkor az eddigieknél több és kicsit más munkára van szükségem. Éppen ezért egy nagyon komoly pótalapozásba kezdtem, a tapasztalataim alapján folytatom a fizikai felkészülésemet. A motorom is jó kezekben van, í­gy minden esélye megvan annak, hogy Aragonban még közelebb kerülhetek az elejéhez, ráadásul megszerezhetem csapatunk első vb-pontját a csúcskategóriában” – árulta el ifjabb Tóth Imre.