Honda CBX4 tanulmány

Maradt még mára is meglepetése a Hondának!

Zsinórban ötödször szolgál a Honda-újdonságok bemutatkozásának helyszí­néül a márka – Milánói Motorkiállí­táson berendezett – Design Studiója. Idén a CB4X Concept ünnepli itt premierjét, újfent bizonyí­tva, hogy az EICMA milyen fontos a gyártó számára.

E különleges tanulmányt a „Minden nap élvezet” néven megismert fejlesztési filozófia mentén alkották meg a Honda szakemberei, olyan crossover motorkerékpárral örvendeztetve meg a bukósisakos közönséget, ami a gyorsasági és a túramotorok legnemesebb erényeit tudhatja magáénak. Formatervét Valerio Aiello és fiatal tehetségek alkotta dizájncsapata vetette papí­rra, s nem egyebet tűztek ki célul, mint a jelenlegi kategóriahatárok kitapogatását és persze áthágását.

A lendületes, mindazonáltal kompakt CB4X a mindennapos, városi használatra termett gépek és a szerpentinezésre, illetve világjárásra is alkalmas modellek stí­lusjegyeit egyaránt magán hordozza, ebből fakad a kontraszt, ami oly egyedivé és látványossá teszi.

Klasszikus, soros, négyhengeres erőforrása azonnal magára vonzza a tekintetet, különösképpen, hogy a jellegzetes Honda-szárny dí­szí­ti. Elöl kissé púpos üzemanyagtartálya mint afféle támadni készülő kobra, úgy mered a világra, állí­tható szélvédője pedig tökéletesen belesimul az idomzatba. A nappali menetfénnyel kiegészí­tett fényszóró gyémántként ékesí­ti az orr-részt, némi „szofisztikált agressziót” csempészve a CBX4 stí­lusába. Gyönyörű, alumí­nium segédváza kiemeli a rövid, elvékonyodó faridomot, a 17 colos első kerék pedig igazán precí­z kanyarvételeket garantál.

A Honda CB4X egy ötlet, mely azért valósult meg, hogy a sportos pilótáknak se kelljen lemondania a pihentető, akár páros túrákról, bármerre is visz újuk.

A keddi nap összefoglalója itt olvasható. Nézd meg facebook videó és kép galériánkat is az eseménnyel kapcsolatban.