Hivatalos: tereprobogót gyárt a Honda

A Honda tereprobogója igen régóta tartja lázban a hazai és a nemzetközi motoros társadalmat. Mi magunk is sokszor í­rtunk már róla, amikor egy-egy újabb kémfotó, vagy kémvideó, esetleg hivatalos í­zelí­tő videó látott napvilágot.

 

Mindezidáig azonban csak találgathattuk, hogy a tavaly ősszel bemutatott koncepció, vajon mikor éri el a sorozatgyártást.

 

Most viszont végre pontot tett a Honda a pletykák végére és bejelentette, hogy a végleges verzió az idei EICMA kiállí­táson (november 8-13) gördül a nagyközönség elé, a szalonokba pedig 2017-es modellként érkezik.

 

 

További érdekesség, hogy mostanra a névválasztás kérdése is eldőlt. Az eredetileg City Adventure-ként megismert konstrukció végül X-ADV-re keresztelve lesz kapható.

 

Műszaki alapjait a sokat próbált NC családtól örökli. Ennek megfelelően egy 745 köbcentiméteres, sorkettes blokk dolgozik az idomai alatt, ami várhatóan ugyanúgy 54 lóerőt présel ki magából, mint a többi modellben.

 

 

Érdekessége a szokásosnál hosszabb rugóúakkal felvértezett felfüggesztés, ami terepképességeket ad a robogónak. Ugyancsak megemlí­thető az öt fokozatban állí­tható szélvédő, illetve az offroad tí­pusú sisak befogadására alkalmas tároló.