Hivatalos: Rossi nekivág az Aragon-i hétvégének!

Valentino Rossi megkí­sérli a visszatérését a hétvégi Aragon Nagydí­jon, 22 nappal a lábtörését követően.

A hétfői négy kört kedden egy húsz körös etap követte, a nyilatkozatok hangvétele pedig egyre bí­ztatóbbá vált. A végső döntést a hétvégével kapcsolatban a mai napra í­gérték, ugyanis Rossinak még részt kellett vennie egy orvosi vizsgálaton a mai napon, amin zöld lámpát kapott a folytatást illetően.

így a döntés megszületett, Rossi belevág a hétvégi küzdelembe, mindössze 22 nap elteltével a lábtörése óta.

Bár a Yamaha már Rossi helyettesí­téséről is gondoskodott a holland, Michael van der Mark személyében, a Doctor már a hétfői tesztjével jelezte, ő akar ülni a motoron.

Rossi elmondta, hogy tegnap jól érezte magát a Yamaha YZF-R1M-mel a Misano-i teszten, ahol választ kapott a kérdésreire. A teszt jól sikerült, Rossi külön megköszönte Dr. Lucidi és csapata segí­tségét, akik segí­tettek neki a fájdalomérzet minimalizálásában motorozás közben.

Természetesen a teszt végére azért már voltak fájdalmai, de miután az orvosi vizsgálat is kedvező jeleket mutatott, úgy határozott, hogy elindul Aragonba és megpróbálja a versenyzést az M1-el.

Ha a GP helyszí­nén is átmegy az orvosi vizsgálaton, eljön az igazi teszt, az FP1 alatt választ fogunk kapni a folytatásra vonatkozóan, ugyanis az M1 vezetése sokkal nagyobb kihí­vást és terhelést fog jelenteni Rossi számára. Ha túl nagy lenne a fájdalom, Van der Mark ott lesz tartalékban akire í­gy mégnagyobb feladat várna a pénteki edzés(ek) kihagyásával.

Mindenesetre félelmetes látni a küzdeni akarást a 42 pontos hátrányban lévő Rossi részéről, aki nem akarja elengedni a lehetőséget vagy kihagyni még egy futamot.

Szurkolunk, meglátjuk!