Hatósági intézkedés a Börzsönyben

Ha valaki szeretne legálisan terepezni, érdemes utánajárnia, hogy hol találhatóak közútnak minősülő földutak, így elkerülheti a kellemetlenséget, és a bírságot.

Hétvégén, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata a Készenléti Rendőrség, az Országos Természetőr Egyesület és a Természet- és Környezetvédelmi Polgárőr Egyesület tagjainak segítségével intézkedés alá vontak két személyt, akik társaikkal a jogszabályi tiltás ellenére a Börzsöny védett erdeiben, a nemzeti park területén motoroztak.

„A felszólítás ellenére a motorosok egy része támadólag lépett fel, míg mások menekülőre fogták – egy esetben pedig kényszerintézkedésre is szükség volt.” – közölte közösségi oldalán a DINPI.

A nemzeti park védett természeti területein az év minden hónapjában több, ehhez hasonló közös szolgálat is tervben van, így az illegális területhasználók (pl. engedély nélkül közlekedők, erdőben motorozók, quadozók) továbbra is számíthatnak intézkedésre, azt követően pedig a hatóság által kiszabott pénzbeli bírság megfizetésére.

Forrás: DINPI facebook

Fotó: Duna-Ipoly Nemzeti Park ( DINPI ) Facebook