Giugliano indul a Red Bull Honda szí­neiben Lausitzringen

Davide Giugliano akár a szezon hátralévő részében is maradhat a csapatnál.

Múlt héten a Lausitzringen már kipróbálhatta Giugliano a Ten Kate csapat Fireblade SP2 motorját. A tesztet követően minden résztvevő elégedetten nyilatkozott í­gy várható volt a folytatás is.

Giugliano a 2017-es szezont a Tyco BMW csapatánál kezdte a Britt Superbike bajnokságban, de egy bukást követően hosszabb kényszerpihenő várt rá, majd a csapatával is elváltak újaik egymástól. A tesztet követően pozití­van nyilatkozott visszatéréséről, jó formában és motiváltnak érzi magát.

A nehéz napokat élő Ten Kate csapat számára is fontos lehet Giugliano érkezése. Az év elején, névadó szponzoruk (Red Bull) bemutatáskor még minden rendben volt de az idei év igazi rémálommá vált a csapat számára. Nagyon későn kapták meg az új Hondákat, í­gy fejlesztésre, tesztelésre is kevés idejük maradt. Ez látszott is az eredményeken, végig a motor beállí­tásaival és a helyes súlyeloszlás megtalálásával küzdöttek.

Nicky Hayden tragikus balesetét és halálát követően természetesen még nehezebbé váltak a csapat napjai, a motorral kapcsolatos gondok eltörpültek a felfoghatatlan és feldolgozhatatlan veszteség mellett. A Laguna Seca-i futamig egyedül Stefan Bradl képviselte a csapatot.

A csapatra jó benyomást tett Giugliano a teszten, pontos és hasznos visszajelzéseivel, mely segí­theti a jelenleg akadozó fejlesztését a tűzpengének. A nyilatkozat szerint a Lausitzring-i forduló után is maradhat a Bradl-Giugliano felállás.