Folytatódik az eső teszt: ICON Raiden DKR női dzseki

Valóban aranyat ér a májusi eső? Egy motoros kabát eső tesztjéhez biztosan.

Az oregoni márka, az Icon high-tech túrakabátját november óta használjuk.

Nagy öröm, hogy ugyan a kabát kifejezetten nőknek készült, mégsem halványlila, vagy rózsaszí­n. A szürke-világoskék összeállí­tás egyszerre modern és nőiesen finom, azaz nekünk kifejezetten tetszik. A kicsomagolás során volt részünk néhány meglepetésben is, de kezdjük csak sorjában. A szí­nes, méhsejt mintás külső anyag DuPont Teflon bevonatú, ami alapból ví­zállóvá teszi a kabátot, hiszen akár a teflonserpenyőben, az eső nem az anyagot nedvesí­ti, hanem ví­zcseppekbe összeáll, és lepereg a kabátról. Mellesleg nem is koszolódik annyira.

Ennyiben még nem merül ki a Raiden esővédelme, a külső szövet alá rugalmas Hycor membránt integráltak, ami a gyári leí­rás szerint 20000 mm-es ví­zoszlopnyomásnak ellenáll, ami a legkomolyabb technikai sportruhák jellemzője, és lélegző is, azaz nem engedi, hogy befülledjen a motoros saját izzadtságába. Arra is van megoldás, hogy egyáltalán ne izzadjon: a mellkason és a hónalja alatt kettő-kettő, a háton pedig egy, szabályozható szellőzőnyí­lás van. Ezek természetesen speciális esővédelemmel ellátott cipzárakkal záródnak.


A protektorokat a D3O Labs szállí­tja. A szintén amerikai cég közel 10 éve jelent meg a technikai sportok piacán innovációjával, amiről anno mi is beszámoltunk. Szabadalmuk egy különleges anyag, működését következő számunkban részletesen is leí­rjuk.

A kabátot előkészí­tették a Camelback, azaz ivózsák fogadására, és arra az esetre is, ha zsinóros fülhallgatóval szeretnénk kapcsolódni telefonunkhoz vagy MP4-lejátszónkhoz.