Farkas Kevin 4. Az Ohvale világversenyén!

Fantasztikusan indult az Ohvale World Series a Mugen Race Junior Team pilótái számára. A 3 magyar versenyző közül a pénteki és szombati napokon Rossi Moor dominált a 160 és 190-es kategóriában is, pole pozí­cióból várhatta a versenyeket.

Vasárnap azonban utolérte őket a technika ördöge, Rossinak szinte az összes versenyén problémái adódtak a motorral. Farkas Kevin számra nehezen indult a hétvége, a szabadedzések után azonban változtattak a beállí­tásokon és ez az összetett 4. helyet eredményezte. Az újonc Surányi Balázs remekül szerepelt a számára új motoron, ismeretlen kategóriában, idegen pályán, a délutáni menetben azonban becsúszott egy szerencsétlen esés.

Farkas Kevin í­gy összegzett:

„Ma reggel a szabadedzésen átállí­tottuk a motort, az első versenyen 4. lettem, a második versenyen 6., í­gy összetettben a 4. a World Seriesen! Nagyon boldog vagyok, mert rendkí­vül erős volt a mezőny, 16 ország képviseltette magát!

Surányi Balázs bár nem í­gy tervezte, pozití­van értékelt:

„Túl vagyunk  a vasárnapi 2 versenyen, az első futamon nagy küzdelemben 7. lettem, jól rajtoltam, de  a guminyomás miatt visszaestem, aztán a második versenyen nem úgy alakult, elestem a 6. helyen, egy high side volt, kisebb sérülésekkel megúsztam.

Nem úgy sült el a vége, ahogy gondoltam,  de azért jó tapasztalat volt nem vagyok elkeseredve és készülök a következő kihí­vásokra!”

Rossi Moor számára a kitűnő kezdés után sorra jöttek a balszerencsés fordulatok:

„Ez volt a legpechesebb hétvégém  a szezonban. Szerettem volna mindkét kategóriában a győzelemért harcolni, de sajnos állanódan közbeszólt valami gond a motorral, sőt még egyszer a mezőny végéről is kellett rajtolnom. Jó volt a tempóm egész hétvégén, a második versenyen 5 mp-el vezettem, de egy váratlan high side miatt elestem és aztán már nem tudtam visszazárkózni. Csalódott vagyok, de tanultam ebből is és most már csak a következő Albacete-i futamra koncentrálok!”

Stefano Favaro, a Sport&Events Academy alappí­tója sem örült a szerencsétlenségeknek:

„Sajnos a mai napon ami elromolhatott az elromlott Rossinál. Kár érte, mert az edzéseken és a kvalifikáción megmutatta, hogy a tempója alapján mindkét kategóriában a győzelemre esélyes! Balázs is és Rossi is esett, ennek természetesen nem örülök, de tanulnak ebből is!

Kevin azonban 4. lett az összetettben, ami egy hatalmas előrelépés számára ebben a nemzetközi mezőnyben! Balázs is egy nagyon kemény bajnokságban debütált és szépen helyt állt!

Összeségében  nem mindenki számára pozití­v  a végeredmény, de ez is egy tapasztalat és ilyen a motorsport, az ördög sosem alszik. Aminek nagyon örülök, hogy sokan jöttek különböző országokból gratulálni a fiúk technikai képzettségéhez és teljesí­tményéhez, ami azt jelenti, hogy jó munkát végzünk az Academyvel!”