Fából vasparipa

Gáborecz István faszobrásznak és egy STIHL fűrésznek köszönhetően Alsóörs ikonikus jelképe újabb szoborral gazdagodott. Az idén 20 éves Harley-Davidson Open Road Fest keretében a Fat Boy és ridere életnagyságú utast kapott egy dekoratí­v hölgy személyében. A 167 cm magas, 90-70-90 arányokkal büszkélkedő nőt mintázó alkotással bővült kompozí­ciót mostantól bárki megcsodálhatja a Strand sétányon.

íœnnepélyes keretek között avatták fel Alsóörs különleges fából faragott szoborcsoportját. Gáborecz István legújabb alkotását Dobai Attila, az Open Road Fest igazgatója.

Büszkék vagyunk rá, hogy Alsóörs immáron több mint 20 éve ad otthont a fesztiválnak. A helyi lakosok és az egész régió számára nagy öröm, amikor júniusban megérkeznek hozzánk a motorosok, minden évben velük együtt indí­tjuk be a nyári szezont. Ez alatt a 20 év alatt egy szoros barátság szövődött a főszervezők és a település között, ezt a barátságot is jelképezi a szoborcsoport.” – emelte ki beszédében Hebling Zsolt

A csinos alkatú, ideális paraméterekkel, széles csí­pővel és dús keblekkel rendelkező hölgy a szabadság megtestesí­tője. A 130 cm magas, 90 kilós szobor kifaragása közel két napot vett igénybe. – mesélte Gáborecz István a STIHL faszobrásza.