Ez a fiú egykerekén fedezi fel a világot

Túravideónak is elmegy, ahogyan Aaron Colton végigstuntol Bolí­vián.

Aaron Colton nem egészen átlagos amerikai fiatal. A 22 éves stuntrider 2005-ben, 13 évesen debütált, tehetségére hamar felfigyelt a világ. Ami érdekessé teszi ezt a fiatal srácot, hogy érdeklődik a világ iránt, trükkjeit nem véletlenül egy áruház parkolójában mutatja be, hanem Bolí­via bejárása és megismerése közben – í­gy összekötve a hagyományos stunt videókat a utazós ismeretterjesztő filmek műfajával.

 

 

Először a Salar de Uyuni nevű sós sí­kságon randalí­rozik, ami a világ egyik legsimább és legfehérebb pontja – annyira sí­k, hogy többnyire ide célozva végzik a műholdak kalibrációját. Hősünk látszólag immunis a magashegységi légszomjra, í­gy egész úja során folyamatosan szórja a trükköket.
A világ lí­thiumkészletének körülbelül a felét rejtő sí­kság után a Bolí­via történetének egyik legfontosabb városát célozza meg – sőt, többek szerint Potosí­ városa és a mögötte emelkedő Cerro Rico nevű hegy nélkül Európa és a világ történelme is máshogy alakult volna, az innen kibányászott ezüst alapjaiban változtatta meg az európai gazdaságot, és adott lendületet az iparosodásnak.
Pár Potosí­ ezüstbányái már kimerültek, a hegyből továbbra is aktí­van bányásznak ónt és ólmot. A babonás vidéken Aaron megismerkedik a helyi szokásokkal, alkoholt, kokalevelet és cigarettát visz a bánya szellemének tartott Padre Tionak, aki nem más, mint a videóban látható bizarr szobor.
Végül egy kis offroad kalandozás után felkeresi újának célját, a legendás marhatolvaj, Butch Cassidy sí­rját.