Eredményesen zárult a második tesztnap is Jerezben

A sok munka meghozta gyümölcsét, sikerülült olyan beállí­tást találni, melynek köszönhetően Talma tegnap a harmadik helyen végzett.


Ami az időjárást illeti, a hosszantartó napsütésnek köszönhetően az aszfalt hőmérséklete 21 fok volt. A kisebb széllökésektől eltekintve a 16 fokos levegő kiváló körülményeket biztosí­tott. A tegnapi nap összességében jobban zárult, mint a hétfői. Amellett, hogy a részidőn is sikerült javí­tani a korábbi tesztekhez képest, sikerült olyan beállí­tásokat találni, ami jobb teljesí­tményt hozott ki Gáborból és a motorból egyaránt.  Technikai szempontból tegnap már kevesebbet használta a kipörgésgátlót, még inkább hagyatkozva a motor és a pálya összhangjára. Ráadásul többet csúsztatta a motort, ami a későbbiekben leleményesebb vezetési stí­lust tesz lehetővé. Ez hosszú távon a versenyek kimenetele szempontjából fontos taktikai eszköz lehet. Még egy nap van hátra a jerezi tesztekből, de Gábor és csapata egyre bizakodóbban tekintenek a jövőbe.


“Ma kifejezetten jó formában voltam, szerencsére az időjárás is segí­tségünkre volt. A motor beállí­tásai egyre jobbak, és ennek köszönhetően én is jobban érzem a 250cc motor nyújtotta lehetőségeket, amiket igyekszem maximálisan kihasználni. A kezem a féktávok miatt sajnos a mai nap végére is eléggé elfáradt, í­gy ismét jelentkeztem dr. Costánál. Mindent egybe vetve: a jelenlegi harmadik helyezésem tovább erősí­t abban, hogy jó úon járunk. Most elsősorban arra törekszünk, hogy megtaláljuk a számomra legmegfelelőbb beállí­tásokat.” – nyilatkozta Talma

 Bautista 1.43.673 54 kör
 Aoyama 1.44.201 52 kör
 Talmácsi 1.44.387 49 kör
 Di Meglio 1.44.468 49 kör
 Luthi 1.44.733 79 kör