Enduro Világbajnokság 2008

BMW csapatbemutató A BMW Motorrad Motorsport február 7-én tartotta hivatalos csapatbemutatóját az Enduro Világbajnokságra (WEC).

BMW Motorsport WEC Team

A csapat

A San Remo-hoz közeli Arma di Taggia városában jelen volt Anders Eriksson, Jean-Francois Goblet és Bert Meyer, habár őket korábban már hivatalosan is láthatta a nagyérdemű a BMW Motorrad Motorsport szí­neiben a milánói és a madridi kiállí­tásokon. Az akkori eseményen a versenyzők már beszámoltak sikereikről, élményeikről a sajtó munkatársainak.

BMW Motorsport WEC Team

Anders Erikson

A csapat meglepetése Simo Kirssi volt, aki szintén csatlakozott a WEC indulókhoz. A gyári versenyző nem csak a Cross-Country Európa-bajnokságon (European Cross-Country-Championship), hanem a klasszikus enduró versenyeken is indulni fog.

BMW Motorsport WEC Team

Simo Kirssi
Mivel az idei év a BMW Motorsport számára az első teljes világbajnoksági évad, Berti Hauser, a BMW Motorrad Motorsports vezetője úgy tekint a 2008-as szezonra, mint a tapasztalatszerzés időszakára. A csapat célja, Wolfgang Fischer, a csapat menedzsere és Markus Theobald technikai vezető irányí­tásával, a csapaton belüli együttműködés erősí­tése és a technika folyamatos fejlesztése.

BMW Motorsport WEC Team

Jean-Francois Goblet

A versenyzők közül, az ifjú Bert Meyer a nemzetközi mezőnyben is kipróbálja magát, ebben Anders Eriksson tapasztalata fogja segí­teni. Az újonc Simo Kirssi megpróbál majd annyi tapasztalatot szerezni az enduro sportban, amennyit csak lehet, bár ő főleg a cross country-ra fog fókuszálni az idei évben. Jean-Francois Goblet első évét arra fogja használni, hogyhozzászokjon a négyütemű motorhoz, ami egyelőre teljesen új a számára. A szezon második felére a csapat szeretne annyira megerősödni, hogy teljesen felzárkózzon az eredményesebb csapatokhoz. A négy gyári motoroson kí­vül Joel Smets is részt vesz számos offroad eseményen. Az extrém enduro versenyzői 2008-ban Andreas Lettenbichler és Gerhard Forster lesznek.
BMW Motorsport WEC Team

Bert Meyer


Az Enduro Világbajnokság BMW csapata
Anders Eriksson: 34 éves, nős. Lakhelye Tibro (Svédország). 1984 óta endurózik. Legnagyobb sikere: Enduro Világbajnokság 1995, 96, 98, 99, 2001, 02, 03.
A 2008-as WEC sorozaton E3-as osztályban indul.
Jean-Francois Goblet: 26 éves, nőtlen. Lakhelye Esneux (Belgium). Legnagyobb sikerei: háromszoros belga enduro bajnok, francia cross country bajnok, (E3) 2005, francia enduro 2. helyezett 2007.
A 2008-as WEC sorozaton E2-es osztályban indul.
Bert Meyer: 20 éves, nőtlen. Lakhelye WeiíŸenburg (Németország). Legnagyobb sikerei: kétszeres europai cross country bajnok.
A 2008-as WEC sorozaton EJ osztályban indul.
Simo Kirssi: 28 éves, nőtlen. Lakhelye WeiíŸenburg (Németország). Legnagyobb sikerei: európai és német cross country bajnok 2004, Erzberg-Prologue és Open kategória. A 2008-as WEC sorozaton E2-es osztályban indul.