Elhunyt Marco Simoncelli

Vasárnap versenybalesetben meghalt Marco Simoncelli. Napjaink egyik legnagyobb tehetsége 24 éves volt.

A Maláj Nagydí­j első körének végén a 11-e kanyarban csúszott el, de megpróbálta összeszedni a motort. Sajnos a manőver nem sikerült, és a pálya közepére sodródott, ahol a kanyarból kigyorsí­tó Valentino Rossi és Colin Edwards körülbelül 150 km/h-s sebességgel áthajtottak rajta.

A versenyző eszméletlenül feküdt a pályán, a futamot azonnal félbeszakí­tották. A mentők a pályán lévő mobilklinikára vitték Simoncellit. Nem sikerült újraéleszteni, vagyis fejsérüléseibe azonnal belehalt. A futamot törölték.


Tavaly szeptemberben a misanói Moto2 futamon hasonló módon veszí­tette életét Soja Tomizava.

Marco Simoncelli 24 éves volt, 2008-ban megnyerte a 250-es világbajnokságot, tavaly óta ment a GP-ben. Magas termete ellenére igen tehetségesnek tartották, idén kétszer már pole pozí­ciót szerzett, Brnóban dobogóra állhatott, egy hete Ausztráliában érte el legjobb eredményét a kategóriában, második lett. 250-ben 12, 125-ben két GP-t nyert, összesen 31-szer végzett az első háromban.

Simoncellinek sok konfliktusa volt ellenfeleivel, amik összefüggtek a versenyző agresszí­v stí­lusával: sokszor a szabályosság határán egyensúlyozva előzte meg társait, emiatt ütközött már Dani Pedrosával, Jorge Lorenzóval valamint nem volt felhőtlen viszonya sem Casey Stonerrel is, sem Andrea Doviziosoval sem. Egy pilóta volt igazán a barátja, épp Valentino Rossi.