EICMA Milánó 2017: Moto Morini Scrambler 1200

Új nap új Moto Morini, új nap új Scrambler. Vasárnap külön-külön kaptunk őket tegnap viszont egybegyúrva.

Ha egy üzlet beindul… Az olasz motorgyártás egyik tradicionális szereplője újabb alkotását mutatta be mely a scrambler rajongók kegyeit keresi. A névválasztást mindenesetre nem bonyolí­tották túl (akár csak a Ducati).

A Motor Morini története az on/off road motorok terén egészen 1965-ig nyúlik vissza, akkor is az EICMA-n mutatták be a Corsara Regolarití  névre hallgató mindenevő 125-ös kópiát. 52 év elteltével viszont van okunk előre nézni, hiszen bemutatkozott a 2018-ra teljesen átdolgozott Scrambler 1200. A formavilág Angel Lussiana kezeit dicséri, a terv sikerült, az új verzió életben tartja a dicső ős szellemiségét.

A tegnap bemutatott Milanohoz hasonlóan itt is modern tartalom párosul a retrósí­tott külsőhöz. Pár részlet ismerős is lehet már a tegnapi bemutató óta. Az új térhálós acélcső váz és egykarú lengővilla itt is jól fest de ezentúl is akad látnivaló bőven. A futómű minden paraméterében állí­tható, a lassulásért pedig itt is egy Brembo és Bosch ABS alkotta duó felel. A 17″-os kerekeken Pirelli Scorpion Rally gumik feszülnek!

A 87°-os V2-es Moto Morini blokk 1.187 cm3-rel és 110 lóerővel gazdálkodhat.

Végül olvassák el az erőforrás nevét, Bialbero 1200 CorsaCorta. Na ettől olasz az olasz! 🙂