Egyszerre három helyszí­nen a Chrobák csapat!

Május első hétvégéje nem éppen a motorosoknak kedvezett időjárást tekintve. Pénteki napon rendezték a gyorsasági motoros Országos Bajnokság futamait a Hungaroringen, majd szombat vasárnap pedig a MAMI Kupa nyitófordulója zajlott a Kakucs ringen. Mindemellett a csapat két fiatalja Námetországba, az oscherslebeni központba látogatott az ADAC Mini Cup nyitó, közös edzésére.

A Tissot Magyarország Nyí­lt Nemzeti Gyorsasági Bajnokság és Yamaha Kupán a Chrobák Motorsport Egyesületből hat versenyző is harcba szállt a bajnoki pontokért zajló küzdelembe.
Szerencsére az időjárás előrejelzés kicsit tévedett a pénteki napra és esőmentesen lezajlott az egész nap.

Az SSP300-asok mezőnyében az idén nagypályára lépő Nagy Attila képviselte a csapatot. Attilának ez az év a folyamatos tanulásról, gyorsulásról szól. Második Hungaroringes motorozásán ismét sikerült neki 5 másodpercet faragnia az idejéből a nap végére, í­gy helyezéstől függetlenül is szép teljesí­tmény. De ezt csak tetézi a tény, hogy mindez a negyedik helyre volt elég.

Az Open600 mezőnyében a Magyar Kupa értékelésben azonban négyen is érintettek voltak a csapatból. Közülük legeredményesebb ezen a hétvégén Pósa Balázs volt, hiszen megszerezte a győzelmet és a dobogó legfelső fokán vehette át a neki járó kupát.
Továbbá Kovács Zoltán az igen népes mezőnyből a 14. helyen ért célba, Kondorosi írpád a 16., mí­g Treiber Lajos a 17. helyen végzett.

A literesek mezőnyében Turi Péter versenyzett és a versenyben a 17. helyet sikerült megszereznie.

A hétvége következő helyszí­ne a Kakucs ring, ahol az YT125 4T kategóriában Kolarovszki Adél és Hernádi Barnabás versenyzett. Itt már az időjárás előrejelzés sem tévedt és eső jellemezte a hétvége nagy részét. Szombaton délelőtt eső, majd nagyon lassan száradó pálya várta a versenyzőket. A javában esős időben zajló időmérők után Adél a hetedik, mí­g Barnabás a negyedik helyről várhatták a délutáni futam startját.

A versenyen az eső már nem esett, ám a pálya mindenhol vizes volt. A rajt után mindenki felvette a szerinte ideális tempót, Barnabás a negyedik helyen haladt, mí­g Adél szépen feljött az ötödik helyre. Az élboly rosszul mérte fel a pálya adottságait, ami azt eredményezte, hogy az élre sietők közül hárman is elestek. így Barnabás állt az élre és Adél második helyen követte őt. Adél folyamatos felzárkózással az utolsó körben már Barnabás közelében volt. Barnabás a leintés előtt 5 kanyarral sajnos elcsúszott. Adél egy lekörözött versenyzővel bajlódott, miközben Bereczki felzárkózott és ezt kihasználva a vége előtt három kanyarral átvette a vezetést. így végül Kolarovszki Adél első 125-ös versenyén a második lett, mí­g Barnabás sajnos nem tudta újra indí­tani a motorját az esés után.

Idei évben a robogó kategóriában is jelen van az egyesület, Aszalós Zoltán személyében, aki a nyitófordulóban a Sport géposztályban első helyet szerzett.
A vasárnapi napon még cudarabb körülmények fogadták a versenyzőket. A szabadedzések és az időmérők után a versenyigazgató versenyzésre alkalmatlannak nyilvání­totta a pályát, í­gy a további program törlésre került.

A hétvége harmadik helyszí­ne a péntektől vasárnapig tartó edzőhétvége az oscherslebeni pályán zajlott. Kolarovszki Mórnak és Vincze Martinnak is jutott a hidegből, hiszen szombaton és vasárnap is 1-2 fokban kezdték meg a motorozást a nap elején. A hidegre fittyet hányva folyamatosan tanulták a számukra ismeretlen pályát. Martin vasárnapra megfutotta a kategóriája leggyorsabb körét, mí­g Mór első NSF-es szezonját kezdve a középmezőnybe verekedte magát a ní­vós nemzetközi mezőnyben.

Szűk két hét múlva 18-19-én kezdődik a Nemzetközi Kispályás Bajnokság is, aminek Szlovákia, pontosabban Felsőhosszúfalu ad otthont. Ott már a legkisebbek is rajthoz állnak és bí­zunk benne, hogy az időjárás is kegyesebb lesz.