Egy kis okosítás

Elkészült és letölthető a Honda RoadSync alkalmazás. A márka által fejlesztett, új, motorkerékpárokhoz és robogókhoz szánt kommunikációs rendszer lehetőséget ad a tulajdonosoknak, hogy a lehető legbiztonságosabb formában használhassák ki menet közben Android-alapú okostelefonjaik különféle szolgáltatásait. Ez a rendszer a 2021-es CB1000R-hez, Forza 750-hez és X-ADV-hez is szériatartozékként jár, míg a Forza 350-hez extraként rendelhető. Az új rendszer Bluetooth-szal kapcsolja össze a motor fedélzeti rendszerét az okostelefonokkal. A funkciók hangutasítással vagy a kormány bal oldalán elhelyezett, négyirányú kapcsolóval érhetőek el, nem kell tehát elővenni a mobilunkat.

A főbb funkciók mellett az alábbi szolgáltatásokat nyújtja az alkalmazás:

NAVIGÁCIÓ

Google Maps-alapú navigáció Honda RoadSync segítségével. A rendszer „beszél” a pilótához, lépésről lépésre segítve a célba jutást. Öt kedvenc hely menthető el, a célállomást pedig hangutasítással is megadhatja a tulajdonos.

HÍVÁSOK

A vezető hangutasításokkal kereshet az elmentett telefonszámok között, sőt az öt leggyakrabban hívott számot kedvencként is eltárolhatja. Bejövő hívásnál a rendszer felolvassa a hívó fél nevét.

ÜZENETEK

5 felhasználó által írt gyorsüzenet előre elmenthető. A vezető hangutasításokkal kereshet a telefonkönyvben, üzeneteit pedig le is diktálhatja a rendszernek. A beérkező üzeneteket felolvassa az alkalmazás, s nemcsak a hagyományos SMS-ket képes kezelni, hanem a WhatsApp és a Facebook Messenger üzeneteit is.

ZENE

A pilóták előre kiválaszthatják kedvenc zenei alkalmazásukat (pl. Google Play Music, Spotify vagy Amazon Music) a Honda RoadSync alkalmazás beállításaiban.

IDŐJÁRÁS-ELŐREJELZÉS

Helyi időjárás-előrejelzés 1, 2 és 3 órás időtartamban. Ha a navigációt is használja a vezető, a célállomáson várható időjárásról is tájékoztatja a rendszer.

A RoadSync alkalmazás 2020 végén vált letölthetővé az Egyesült Királyságban, 2021-ben pedig a többi európai országban is megjelenik. A hívás, üzenet és navigáció a szolgáltatás csak a CB1000R-hez, Forza 750-hez és X-ADV-hez érhető el.