Egy-két csepp benzinen múlott a győzelem

Videós összefoglaló a világ egyik leglátványosabb extrém enduró versenyéről

Idén is megrendezésre került az extrém enduró összecsapások egyik leglátványosabbika, a Red Bull See to Sky. A beszédes nevű viadal október 2 és 4 között zajlott a törökországi Kemerben. Az indulok között pedig nem kisebb neveket olvashattunk, mint Jhonny Walker, Graham Jarvis és Andreas „Letti” Lettenbichler.

 

Rögtön az első nap rendkí­vül izgalmasan alakult. A 15 perc plusz 1 kör hosszúságú tengerparti futam végére komplett torlódás alakult ki, ami majdnem Walker győzelmébe került.

 

 

A mély homok után következett az erdei megmérettetés. Az egyre fogyatkozó mezőnynek ezútal fák között, patakmederben és pallószéles hí­don kellett bizonyí­tani. Az első helyet Wade Young szerezte meg.

 

 

A harmadik egyben utolsó nap is bőségesen tartogatott meglepetéseket. A startnál Jarvis motorja lefulladt, ezért utolsóként hagyta el a riviérát. Azonban nem adta fel, hanem a mezőny után eredve mindent beleadott, hogy ledolgozza hátrányát. Hamarosan már az élen álló Walkert vehette üldözőbe, akit csak úgy tudott megelőzni, hogy az utolsó tankolási pontnál egész egyszerűen nem állt meg. Ezzel óriásit kockáztatott, mert egyáltalán nem lehetett biztos abban, hogy Husqvarnájából nem fogy ki az üzemanyag a 2365 méter magasan kihelyezett célig. Hogy végül bejötte a számí­tása, az kiderül a harmadik nap összefoglalójából: