Egy bukás, egy pole pozí­ció

Marc Marquez indulhat az élről holnap, Dovizioso a kilencedik lett az időmérőn.

Már tényleg csak egy nap van vissza az idei évből, a mai nap után Marc Marquez saját és Dovizioso tempó és ritmusa láttán “nyugodt” lehet de az idei szezonban bemutatott 27. esése intő jel lehet. Tegnap és ma ez még belefért, holnap viszont már nem.

 

A bukás a 4-es kanyarban történt, ez az első jobbos a körön, három bal kanyart követően nem véletlen, hogy Talmácsi Gábor is folyamatosan erről a kanyarról és az ebben rejlő veszélyekre hí­vta fel a figyelmet. Marquez is tudta ezt de kockáztatott, pedig az addigra letett gyors körét nem igen tudták megközelí­teni. Ehhez talán Lorenzo volt a legközelebb, azonban az első etapban az utolsó kanyarban, hatalmas tempóval bukott.

Marquez mellől Johann Zarco (+0,349 mp) és a szezon végére magára találó Andrea Iannone (+0,502) és a Suzuki indulhat. Zarco-n már meg sem lepődünk, a Suzukinál pedig érthető az öröm.

A második sort Lorenso, Pedrosa és a Ducati tesztversenyzője Michele Pirro alkotja!

A harmadik sor elejéig jutott Valentino Rossi, a gyári Yamahások valószí­nűleg már csak a szezon végét várják, hogy aztán megindulhasson a probléma megoldás. Rossi csapattársa a Q2-be sem jutott be, Vinales mindössze a 13. helyről indulhat. A benne kavargó érzelmeket jól illusztálta az a méretes ütés, melyet a tankra mért…

Rossi mellett Aleix Espargaro és Andrea Dovizioso fog állni a harmadik sorban. Dovi 21 pontos hátránya amúgy sem bí­ztató de a 9. rajtpozí­ció sem az.

A mai időmérőn sok bukást láthattunk az első gumik tapadása nem az igazi a hűvös időben, még bármi megtörténhet!

Részletes eredmények ITT!

Holnap finálé!