Drudi motort épí­t

1200-as Hondának ad új életet Rossi és Marquez sisakdizájnere

Aldo Drudi

A többek között sisakdizájnerként ismert Aldo Drudi ezútal egészen más feladatra szánta el magát. Az olasz mester egy igen egyedi motorkerékpár megépí­tésre adta a fejét, melyet Burasca névre keresztelt. Az első hallásra kifejezetten művészien csengő megnevezés pontos jelentésére eddig nem derült fény, de annyi biztos, hogy az olasz-svájci határ svájci oldalán í­gy hí­vnak egy 2634 méter magas hegycsúcsot (Alta Burasca).

 

A különleges alkotás alapja meglepő módon nem olasz, hanem japán motor. Egészen konkrétan egy VFR1200-as, mellyel kapcsolatban jó hí­r, hogy a Honda teljesen szabad kezet adott Drudinak.

 

 

Az egyelőre félkész különlegesség mellett maga a műhely is igen meghökkentő. Aldo és néhány főt számláló csapata a Rimini Városi Múzeum tetején rendezkedett be, ahol főleg újrahasznosí­tott konténerek felhasználásból rakták össze 70 négyzetméteres csarnokukat. Itt születtek meg a tervek és itt is ölt testet a motor.

 

íme az Air Garage („légi garázs”):

 

 

A végleges változat bemutatásának időpontja egyelőre kérdéses, de az már most is jól látszik, hogy valóban egy igen egyedi jármű készül. A kipufogórendszert például kifejezetten ehhez a motorhoz gyártotta le az Akrapovic.