Despres autóra vált

Jövőre már egy Peugeot volánja mögött indul a Dakaron.

Az ötszörös Dakar Rally győztes Cyril Despres bejelentette, hogy a motorral már nem indul a legendás viadalon – azonban nem is távolodik el attól, mindössze négy kerékre vált. A hí­r azért is sokkoló, hiszen alig egy éve jelentette be a KTM-mel való szakí­tását, és a Yamahával mindössze egy szezont versenyzett.

 

 

Felesleges találgatni, hogy mi áll a motoros részleg elhagyása mellett: talán kiöregedett már, vagy a Yamahát nem érzi versenyképesnek a Honda és a KTM ellen – nem tudni, az viszont biztos, hogy 2015-től egy Peugeot-val fogja felszántani Dél-Amerikát.

Ezzel a lépéssel Despres pontosan a legendás Peterhansel nyomába toppan, hiszen honfitársa is Yamaháról váltott autóra – igaz, Peterhansel a japán motorral halmozta a sikereket, hogy utána négy keréken is verhetetlen legyen: ma ő a legtöbb Dakar trófea birtokosa.

Bár Despres a Dakaron egy Peugeot volánja mögött fogja taposni a gázt, a Yamahával nem szakí­tott teljesen: egyrészt a fiatal motorversenyzőket fogja segí­teni, és évi három versenyen is két keréken fog rajthoz állni.