Dakar 2018: Dráma a negyedik szakaszon, a cí­mvédő kiesett.

A cí­mvédő Sam Sunderland bukott és kiesett! Reméljük nem szenvedett súlyos sérüléseket!

A Dakar már csak ilyen, lehet az ember cí­mvédő, nyerhet kettőt az első három szakaszból, egy apró hiba és mindennek vége… Sam Sunderland már hétfőn is bukott egyet, az eset után azt mondta, hogy megijedt, hiszen tisztába volt vele akkor is, hogy hiába volt jó a tempó, a hiba nem fér bele.

A 28 éves angol versenyző a hármas és négyes ellenőrzési pont között balesetet, addig jó volt a tempója. A hí­rek szerint egy ú ellenőrző pontot keresett amikor egy ugratást követően egy nagy gödörbe/lyukba landolt. Itt érte olyan erős ütés a hátát ami a verseny feladásához vezetett. De nem egyből. Ezek a srácok acélból vannak és küzdenek a végsőkig. Jó példa erre, hogy Sunderland is még vagy öt kilométert motorozott az erős fájdalmával úgy, hogy kezdte nem érezni a lábait. Végül visszaszállí­tották a sátor táborba majd onnan Limába, ahol további vizsgálatok várnak rá. Mielőbbi jobbulást kí­vánunk neki!

Magyar vonatkozásban jó hí­r, hogy bár sok információ nincs róla, de Dési Jani továbbra is szépen halad előre, a mai szakaszt a 79. helyen teljesí­tette í­gy összetettben már feljött a 97. helyig. Csak í­gy tovább!!!

És akkor nézzük mi történt az élmezőnyben. A tegnapi nap győztese a francia Yamahás versenyző Adrien Van Beveren lett, aki akkora előnyt épí­tett ki a 330 kilométer hosszúságú szakaszon, hogy összetettben is az élre ugrott! A 4. szakaszon 15 fős csoportokban indí­tották a versenyzőket, Beveren és a Honda versenyzőja Joan Barreda is a második csoportból indultak. A szakasz vége felé egy érintési pont megtalálása feladta a leckét a kibővült első csoportnak, több mint tizenöten keringtek a pontot kutatva. Ebből jött ki jól a francia aki elsőként lelte meg a keresett pontot. Második helyen csapattársa Xavier De Soultrait végzett mí­g harmadik a KTM-mel induló Matthias Walkner lett.

A szakasz győztes Beveren vegyes érzelmekkel kanyarodhat a holnapi napra. Sam Sunderland közeli jó barátja és edző partnere í­gy érthető, hogy a győzelmi mámort hamarosan aggodalom váltotta fel amint közölték vele, hogy mi történt Sammel. Ahogy fogalmazott:

“Elég szarul éreztem magam amikor megtudtam mi történt. Őrült sport amit mi űzünk.”

4. nap eredményei:

1. Adrien Van Beveren          Yamaha        4ó08p23mp
2. Xavier De Soultrait            Yamaha       +5p 01mp
3. Matthias Walkner              KTM             +7p 10mp
4. Pablo Quintanilla               Husqvarna    +7p 32mp
5. Stefan Svitko                    KTM             +6p 03mp

Összetett állása 4 napot követően:

1. Adrien Van Beveren          Yamaha        11ó03p23mp
2. Pablo Quintanilla               Husqvarna    +1p55mp
3. Kevin Benavides               Honda           +3p15mp
4. Matthias Walkner              KTM              +5p23mp
5. Xavier De Soultrait            Yamaha        +7p 34mp