Csődbe mehet egy akkora cég mint a Touratech?

Sokkoló hí­rek láttak napvilágot a német kiegészí­tő óriásról.

A niedereschachi (Németország) központtal rendelkező túra kiegészí­tőket gyártó óriás szóvivője, Ingo Schorlemmer úr meglepő és szomorú hí­reket tett közzé a múlt hét végén, amikor is bejelentette, hogy a cég fizetésképtelenné vált.

A közleményben í­rtak szerint a cég alkalmazottjait tájékoztatták a kialakult helyzetről. A munkavállalók a fizetésüket megkapták, jelenleg zajlik a cég gazdasági helyzetének átvilágí­tása és az esetleges szerkezetátalakí­tási lehetőségek vizsgálata.

Hogyan kerülhet a csőd szélére egy fejlődő piacon, prémium motorokhoz is kiegészí­tőket gyártó vállalat, akik több mint 400 oldalas szí­nes katalógusban kí­nálták portékájukat?

Ennek megértéséhez egy hosszabb eseménysor megvizsgálása szükséges. A megnövekedett kereslet miatt a cég vezetősége újabb logisztikai központ létesí­tése mellett döntött, hogy ki tudják szolgálni a rendeléseket. Azonban az épí­tkezés során gondok adódtak és a kivitelezési munkálatokkal megcsúsztak, ami termelési és logisztikai problémákat okozott. Itt dőlhetett fel az első dominó a fizetésképtelenséghez vezető úon, de a pontosok okok vagy később vagy soha nem fognak kiderülni.

A forgalmazók mindenesetre folytatják a termékek forgalmazását és remélik, hogy sikerül úrrá lenni a nehéz helyzeten.

Touratech AG céget, 1990-ben Herbert Schwart és Jochen Schanz alapí­totta. Az ötletet és a tapasztalataikat a túrázók igényei tekintetében saját utazásaik során gyűjtötték be, majd konvertálták mindezt bevétellé. Pici cégből, a világ vezető kiegészí­tőket gyártó cégévé váltak, több mint 40 motor modellhez forgalmaznak kiegészí­tőket, a sisak és ruházati termékek mellett.

Reméljük, hogy az évek alatt felhalmozódott tapasztalat elegendő lesz a nehéz helyzetből való kilábaláshoz is!