Chris Pfeiffer megszerezte harmadik világbajnoki cí­mét

Sorozatban harmadszor lett világbajnok a BMW F 800 R-rel versenyző német freestyle pilóta.

Chris Pfeiffer ismét megvédte világbajnoki cí­mét az Indoor Streetbike Freestyle Világbajnokságon február 22-én, Zürichben. A bajnokság második és harmadik helyezettje két magyar versenyző, Herczeg Balázs és Angyal Zoltán lett.


Több ezer néző gyűlt össze, hogy tanúja lehessen a legelképesztőbb trükköknek. A szervezők annak érdekében, hogy a versenyzők a maximumot hozhassák ki magukból és gépeikből, egy 15×50 méteres fedett pályán 70 tonna tökéletesen sima aszfaltot fektettek le.

Legnagyobb esélyesként a cí­mvédő, kétszeres világbajnok Chris Pfeiffer indult, ám egy betegség bizonytalanná tette rajthoz állását. Szoros első futam után, a második előfutamot szinte tökéletesen teljesí­tette, í­gy a német versenyző a maximum pontot kapta a zsűritől és ezzel be is került a vasárnapi döntőbe. A végső megmérettetésen Chris egy svájci óra pontosságával hajtotta végre különböző trükkjeit, amit az öt bí­ró ismét a legmagasabb pontszámokkal jutalmazott, Pfeiffer í­gy tiszta győzelemmel szerezte meg harmadik világbajnoki cí­mét BMW F 800 R-je nyergében. 


A 38 éves Pfeiffer boldogan nyilatkozott a verseny után: „Kétségtelen, hogy ez volt a legnehezebb, de egyben a legélvezetesebb világbajnoki diadalom is, hiszen az első előfutamon nem éreztem magam túl jól, ezért csak néhány trükköt tudtam előhúzni a tarsolyomból, de szerencsére ez is elég volt ahhoz, hogy versenyben maradjak. Amikor végül megtudtam a végeredményt, örömömben szinte kiugrottam a bőrömből. A SWISS MOTO-ban ráadásul fergeteges volt a hangulat és a közönség végig tombolta az egész versenyt. Úgy érzem mindent megtettem a győzelemért és nagyon örülök, hogy ismét a BMW F 800 R-el vághattam neki a futamnak…” – tette hozzá az immár háromszoros világbajnok Chris Pfeiffer.