Cairoli és barátai

A kétszeres olasz motokrossz világbajnok, a yamahás Antonio Cairoli öt hónappal a súlyos térdsérülése után ismét versenyzett és győzött. Ráadásul egy különleges viadalon. Cairoli szülővárosában saját maga rendezte meg a Tony and the Stars-viadalt, amely azonnal hatalmas sikert aratott. Sok volt a néző és a mezőny tele volt sztárokkal, hiszen két MotoGP-menő, Marco Melandri és Andrea Dovizioso is krosszozott.

    Cairoli három dologról ismeretes. Imádja a motokrosszt. Imád ünnepelni. Mí­g imádja szülőföldjét, Szicí­liát. Emiatt nem számí­t meglepetésnek az az új verseny, amelyet Cairoli hozott létre idén. Cairoli szülővárosában, Pattiban már tavaly felépí­tette a saját motokrossz pályáját annak érdekében, hogy népszerűsí­tse a motokrosszt. A 222 Motocross Parkban – a 222-es Cairoli rajtszáma – pedig idén karácsony előtt egy igazi ünnepi viadalt rendeztek meg Cairoli szervezésében. A Tony and the Stars viadal azonnal nagyon sikeres volt és Szicí­lia-szigete, amelyet elkerülnek a nemzetközi viadalok, egy csapásra bekerült a nemzetközi vérkeringésbe. Több mint 7 ezer néző látogatott el az eseményre, mí­g népes mezőny gyűlt össze Cairoli felhí­vására. Ugyan Valentino Rossit és Marco Simoncellit még nem tudta elcsábí­tani Tony Cairoli, ám a mezőnyben í­gy is voltak MotoGP-sztárok és motokrossz vb-menők is.


    Az eseményen volt minicross, volt MX2-es és MX1-es viadal, valamint páros verseny is. Az MX1-ben Cairoli-show volt, aki az 1.4 kilométeres elég sáros, szuperkrossz jellegű pályán két magabiztos győzelmet aratott. Cairoli a páros viadalon is fölényesen nyert, hiszen a döntőben lelépte Doviziosot. Az MX2-ben sokkal népesebb volt a mezőny, mint az MX1-ben, hiszen 27 induló volt. Az összetettben a francia Mike Valade diadalmaskodott egy-egy 1. és 2. hellyel. Az MX2-ben azonban a legnagyobb figyelmet két gyorsasági világbajnok, Melandri és Dovizioso kapta. Akik egykor mindketten motokrosszosként kezdték a karrierjüket és akik mindketten nagyon jó barátai Cairolinak. A két gyorsaságizó közül Melandri volt a jobb. Az 1. futamban még óvatoskodott és a 23. helyen zárt, majd a 2. futamban már bátrabb volt és a krosszosok között a 10. helyen intették le. Dovi mindkét futam elején nagyon gyors volt, de ezt követően mindkétszer bedurrant az alkarja és alaposan lemaradt. Egy-egy 24. és 17. helyre volt képes. A Tony and the Stars célja azonban elsősorban a szórakozás és a szórakoztatás volt, amely tökéletesen sikerült. Cairoli tehát megint sok szimpatizánst talált magának!