Breugelmans előnyben

A KTM-es belga Sven Breugelmans nagyon közel került a második
vb-cí­méhez. Miután az MX3 Dán Nagydí­ján ismét kettős futamgyőzelmet
aratott, a hátralévő két nagydí­jon már négy harmadik hellyel is
világbajnok lehet 2005 után.


A Randersben megrendezett Dán Nagydí­jon – amely a vb-t rendező Youthstreamtől megkapta a 2007-es szezon legjobb nagydí­jának járó trófeát – nagyon fontos dolgok dőltek el. A hátralévő két nagydí­jon már csak Breugelmans, a hondás Cristian Beggi és a husqvarnás Christophe Martin csatázhat a vb-aranyért. Mí­g az is eldőlt, hogy már csak ők lehetnek vb-érmesek is. A három krosszos közül a folytatást Breugelmans várhatja a legnyugodtabban, hiszen a Finn GP után ismét kettős diadalt aratott, mí­g a legveszélyesebb ellenfelei, Beggi és Martin nem lettek dobogósak, aminek köszönhetően már 21 pontos előnye van. Azaz ha Beggi hibátlan lenne az utolsó két nagydí­jon, Breugelmans négy harmadik hellyel is a csúcsra érne.


Sven Breugelmans

A Dán GP-t ugyanúgy homoktengerben rendezték meg, mint egy hete a Finn Nagydí­jat. A homokban, amely a belga Breugelmansnak hazai pályát jelent, pedig megint megállí­thatatlan volt a vezér KTM-es. Igaz sokkal jobban meg kellett izzadnia, mint Finnországban.

Csapattársa, a spanyol Alvaro Lozano ugyanis mindkét futamban nagy csatára kényszerí­tette Breugelmansot. Aki az idei 5. nagydí­jgyőzelmét szerezte meg. Lozano két második hellyel ezüstérmes lett, amely az idei legjobb eredménye. Lozanonak eddig két harmadik helye volt.


Cristian Beggi

A dobogó harmadik fokára a suzukis finn Antti Pyrhonen állhatott fel – egy-egy 3. és 5. helyre volt jó – , azaz a Finn GP után újra éremnek örülhetett. Breugelmans két legnagyobb riválisa, Beggi és Martin tehát nem volt képes a dobogóra. Az olasz Beggi egy-egy 4. és 8. hellyel az 5. helyen zárt: mindkétszer rosszul startolt, a 2. futamban hibázott és le is állt a gépe. Martin egy-egy 12. és 3. hellyel a 6. helyen végzett: a francia négy nagydí­j után először nem lett érmes, ami azt is jelenti, hogy négy nagydí­j után először nem csökkent, hanem nőtt a hátránya a vb-éllovassal szemben. Egy hete a Finn GP után csak 21 pont volt a hátránya Breugelmans ellenében, amely a Dán GP után 42 pontra ment fel.


Christophe Martin

A Dán GP történéseihez tartozik még, hogy a második futamot újra kellett indí­tani. A rajtgép elromlott, amiért sokan nem tudtak elrajtolni. Egyszerűen a rács sokak előtt nem csapódott le.