Bréking! Ma startol a Rally dos Sertões

Elstartolt a világ második leghosszabb ralija! Több, mint 4000 kilométer Brazí­lia legnehezebb újain.

Ön bármennyire is jól informált, szinte kizárt, hogy valaha hallott volna a világ második leghosszabb ralijáról. Pedig a Dakar nyolcezer kilométer körüli távja után a ma rajtoló brazilí­ai Rally dos Sertões következik a maga 4115 kilométerével.

 

 

A közép-brazí­liai Goií¢nia városából rajtoló verseny 10 szakaszt tartalmaz, majd a kiindulási pontra érkeznek meg a versenyzők augusztus 3-án. A belső Brazí­lia változatos tájain különböző terepakadályok okoznak nehézséget: meredek lejtők és emelkedők, mély homok és folyami átkelések hátráltatják a mezőnyt.

A FIM Cross Country Világbajnokságába beszámí­tó versenyen a tekintélyes versenyhossz miatt duplán beleszámí­t a Sertões, í­gy a csapatoknak különösen fontos az itteni jó szereplés. így a nagyágyúk nem engedhetik meg maguknak a távolmaradást: rajthoz áll az immár Yamahás Cyril Despres és az egykori csapattárs és nagy rivális, a KTM-es Marc Coma, aki a Dakarról sérülés miatt maradt távol.

A nagy visszatérő Honda tovább csiszolta a CRF450 Rally-t, és most nagyon bí­znak az alakulatuk sikerében, de ott lesz még a Husqvarnás Speedbrain is a portugál Paulo Goncalves-szel.

A Rally dos Sertões a Dakar helyszí­nváltásáig a legfontosabb dél-amerikai rali volt, de húsz éves múltja ellenére nem tudott kellő presztí­zst kiví­vni magának, ám most úgy tűnik, a Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) elkezdi felkarolni, és egyfajta nyári Dakarnak beállí­tani.