Borult a papí­rforma a Dakar-rali harmadik napján

Frissí­tés 2017.01.05 12:48

 

 

 


 

 

Frissí­tés: 2017.01.05 12:15

 

A legfrissebb információk szerint Laller még mindig nem érkezett vissza a bivacba, mert tegnap viharok voltak és ezért nem küldtek érte helikoptert.

 

 


 

 

Frissí­tés: 2017.01.05. 04:30

 

Helyszí­ni forrásból úgy értesültünk, hogy Laller a rajtot követően többször elesett, emiatt elfogyott az ereje és vize. Úgy tudjuk, ennek ellenére jól van és hajnalban viszik be bivacba.

 

 


 

2017.01.04. 22:02

 

Dakar harmadik napján sem panaszkodhattunk az izgalmakra. A versenyzőknek összesen 780 km-t kellett leküzdeni, amiből 364-et tett ki a speciál. A távolság mellett pedig most már a szintkülönbség is komoly nehézségeket okozott, mert az úvonal bevezetett a hegyek közé, helyenként több ezer méteres magasságba.

 

A tegnap győztes, Toby Price nem kezdett túl jól. Már az első ellenőrző pontnál összeszedett nagyjából 20 percnyi hátrányt a mai nap legjobbjával, a Hondával motorozó Joan Barredával szemben, amit a mért szakasz végéig sem tudott ledolgozni. Végül csak a 9. helyen ért célba.

 

Joan Barreda

 

Másodikként KTM-es Sam Sunderlander teljesí­tette a távot, alig 3 perccel megelőzve a dobogó harmadik fokára felálló Renet Pierre Alexandre, aki Husqvarnájával ma kiválóan motorozott.

 

A magyarok közül legnagyobb sajnálatunkra úgy néz ki, hogy Lallernek nem sikerült teljesí­tenie. Az eddigi adatok szerint az újoncként induló motoros rajtolni még elrajtolt, ám már a mértszakasz első ellenőrzőpontjához sem érkezett meg.

 

Dési Jánosnak viszont úgy tudjuk sikerült a 76. helyen befutnia, ami szép eredmény. Gyenes Emanuel a 23., Saghmeister Gábor pedig a 106. helyen ért célba.

 

A teljes befutó itt, az összetett eredmény pedig itt tekinthető meg.

 

Holnapra megint csak nagyon össze kell szedni magát mindenkinek. Az eddigi leghosszabb, 416 km-es szelektí­v szakasz következik ráadásul jórészt 3500 méter körüli magasságban, ami a következő napokban általánossá válik majd.

 

(fotó: rally.hondaracingcorporation.com)