Azonnali beavatkozás

A Pirelli visszatér korábbi keverékeihez a Superbike VB-n.

A technikai sportok világa nehéz terep minden beszállí­tónak. Egy-egy hiba kapcsán azonnal reflektorfényben és kérdések kereszttüzében találhatja magát bármelyik gyártó. Ilyenkor különösen fontos a gyors beavatkozás és a helyes döntések meghozatala.

A Pirelli nem is késlekedett sokáig a megoldási javaslatának ismertetésével a felmerült problémákat követően!

Miről is van szó? Mi történt pontosan?

Jonathan Rea a Donington Park-i első futamon bukott hátsó defekt következményeképpen.

A gumik fontos szerepet játszottak Misanoban is, látványosan tapadáshiánnyal szenvedtek a versenyzők. A szombati versenyen aztán hét körrel a vége előtt, az élről bukott Michael van der Mark, kí­sértetiesen hasonló körülmények között mint Rea tette azt Donningtonban. Az ok szintén egy hátsó defekt volt…

Van der Marknak, valamint a pódiumért küzdő Jordi Torresnek vasárnap ismét gondjai támadtak a hátsó gumikkal, egészen pontosan a fogyatkozó nyomással.

Ezt követően azonnali vizsgálatokat rendelt el a Pirelli, milánói laborjukban jelenleg is folyik a munka.

Az ügy érdekessége, hogy a Rea és van der Mark gumijain talált sérülések jelentősen eltérnek egymástól, sőt teljesen más specifikációval is rendelkeztek.

A vizsgálatokkal egy időben bejelentették, hogy a soron következő, Laguna Seca-i futamon egy korábban már bizonyí­tott, jól működő összetételre váltanak (vissza).