Újabb kémfelvételek a Royal Enfield túraendurójáról

Még az év vége előtt bemutathatják

Legutóbb április végén adtunk hí­rt a Royal Enfield túraendurójáról. A patinás gyártó enyhébb terepezésre is alkalmas kétkerekűjét most újból lencsevégre kapták. Az AutoX fényképein jól látható, hogy az újdonság már igen közel jár a sorozatgyártáshoz.

 

A korábbi fotóval ellentétben, itt a részletek már szebben kidolgozottak. Például a kipufogórendszer sokkal jobban illeszkedik a motor stí­lusához, mint az alul elvezett, krómozott darab. Emellett nem lehet nem észrevenni a doboztartó konzolokat, az új első sárvédőt, a mélyen barázdált abroncsokat és a szélterelő plexit. Ezek mind arra utalnak, hogy a Royal Enfield valóban egy igazi világjárót készül piacra dobni.

 

Motorok Royal Enfield Himalayan kémfotók
Végleges-közeli állapotban fotózták a Himalayant – galéria


Az eddigi információk alapján a Himalayan meghajtásáról egy újfejlesztésű, 400-as blokk gondoskodik. Az lég/olaj hűtésű egyhengeres 40 Nm körüli nyomatékot préselhet ki magából, ami nagyjából 12-vel múlja felül, a márka jelenlegi 350-esét. Emellett fontos még kihangsúlyozni, hogy ez a modell lesz az első a Royal Enfield történetében, aminek hátsó futóműve központi rugóstagon keresztül kapcsolódik a vázhoz.

 

A Himalayan pontos bemutatási dátuma egyelőre nem ismert. A legtöbb vélemény szerint azonban jó esély van arra, hogy még az év vége előtt, de legkésőbb 2016 elején megtartják a hivatalos premiert.