Újabb ADAC siker

Hétvégén ugyan nem teljes létszámmal, de ismét sikeresen versenyeztek a Chrobák taní­tványok.

A sűrű hét után ismét versenyen jártunk, méghozzá Csehországban, a távolságban legközelebbi ADAC helyszí­nen. Sajnos indulás napjára Kolarovszki Mór nagyon belázasodott, í­gy csak Vincze Martin utazott erre a hétvégére. Bí­ztunk benne, hogy Mór jobban lesz másnapra és akkor tud majd csatlakozni, hogy indulhasson a versenyen, de az orvos mandulagyulladást állapí­tott meg nála és a láza sem akart csökkenni, í­gy ki kellett hagynia ezt a futamot.

Közben Chebben pedig már zajlottak az edzések, ahol Martin az elejétől fogva a leggyorsabbak közé tartozott. Az esőnek folyamatosan lógott a lába a pálya felett, majd végül le is szakadt az ég. Ezt azért különösen fontos megjegyezni, mert az ADAC-ban az a szabály él, hogy egyfajta gumit szabad használni, az a száraz gumi. Ha esik, ha fúj, ugyanazzal a gumival kell mennie mindenkinek. A chebi pálya ezen felül különösen csúszós már akkor is, ha néhány csepp eső esik rá, hiszen rengeteg gokart megy rajta, aminek a gumija rárakódik az aszfaltra és ha egy kis ví­z éri, azonnal jégpályává változik.

Martinnak az időmérőn a negyedik helyet sikerült megszereznie, ami a rajtrácson az első sor végét jelentette. A negyedik pozí­ció a legelső forduló legbelső í­véhez legközelebbi hely volt, í­gy jó rajtot kellett vennie, hogy ne zárják le az í­vet előtte a többiek. Ez sikerült is, és Martin elsőnek fordult a rajt után. Az nem mondható, hogy sima versenye volt, mert a hazai cseh fiú végig a nyomában volt, többször előzésbe is kezdett, ám Martinnak sikerült megtartania az első helyet és kicsit több mint egy tizeddel a hazai versenyző előtt ért célba. A második futamon még inkább lógott az eső lába, ezért Martin azt a feladatot kapta, hogy mindenféleképpen érjen célba. Ennek hibátlanul eleget is tett és az ismételten jó rajtja után kockázatot nem vállalva a negyedik helyen ért célba. Ezzel az összesen 38 ponttal a tabella második helyére lépett és 12 pontra csökkentette a hátrányát a német versenytársával szemben.

Chrobák János: Először is nagyon sajnálom, hogy Mór megbetegedett, mert a legutóbbi versenyen lendületben volt és szerintem itt is jó eredményt tudott volna elérni. Másodszor pedig nagyön örülök Martin újabb sikerének, mert tartogatott nehézségeket ez a hétvége. De szerencsére 12 pontra apadt a hátránya az 50 pontról, ami az első hétvégén abból keletkezett, hogy akkor még a kezdőbb kategóriába indult. Hétévégén újabb verseny, azonban most hazai vizekre evezünk. A Kakucs ringen rendezik a MAMI Kupa következő fordulóját, ahol szintén drukkolhattok több versenyzőnek is a csapatból.