A Suzukai 8 órás futamra hangolódva

A Suzukai nyolcóráson az Endurance versenyeken állandó résztvevőnek számí­tó csapatokon, versenyzőkön túl számos, egyéb sorozatban induló sztárversenyző is tiszteletét tette az elmúlt évek során. Idén sem lesz ez másképp.

A Suzukai 8 órás minden évben igazi preztí­zs csatát jelent a gyártók, a csapatok és a versenyzők számára egyaránt. Idén (a teljesség igénye nélkül) az alábbi beugrókkal találkozhatunk a július 27-30 között megrendezésre kerülő versenyen.

A tavalyi cí­mvédő Yamaha, sorozatban harmadszor is szeretné behúzni a győzelmet. A cí­mvédéshez a Superbike Vb-n induló pilótapárosa, Alex Lowes és Michael van der Mark mellé, a gyár MotoGP tesztpilótáját, Kats Nakasugát választották.

A MuSASHI HARC-PRO Honda csapatot a MotoGP-ben a MarcVDS csapatnál versenyző Jack Miller, a Moto2-ben harcoló, futam győztes Takaaki Nakagami valamint a MotoGP-n szabadkártyával induló, többszörös Suzukai győztes, Takumi Takahashi alkotja.

Azonos márkával induló egyik fő riválisuk az F.C.C. TSR-Honda lesz. Ők a korábbi Moto2 bajnok, jelenleg a Superbike Vb-n versenyző Stefan Bradl, a Moto2-ben versenyző Dominique Aegerter és a korábbi GP menő, francia Randy de Puniet felállás mellett döntöttek.

A Yoshimura Suzuki csapatának a gerincét a Britt Superbike bajnokságban menetelő, Sylvain Guintoli és Josh Brookes alkotja. Hozzájuk csatlakozik a Suzuki MotoGP tesztelője, Takuya Tsuda.

Természetesen a Kawasaki sem marad ki a buliból, náluk az BSB-ben és szabadkártyásként idén a WSB-ben is brillí­rozó Leon Haslam, a korábbi Moto2-es versenyző Azlan Shah Kamaruzaman és a japán superbike bajnokságban harcoló Kazuma Watanabe indul.

Az emlí­tett pilótákon és csapatokon túl a komplett Endurance Vb mezőny rajthoz áll a 2016-2017-es szezon zárófutamán.

Jó verseny várható!