Összkerekes villanybicikli

100 km-t is elmehet terepen

Az elektromos kerékpárok folyamatosan népesedő táborában egyre nehezebb valami olyannal előállni, amire az érdeklődők igazán felkapják a fejüket. A nehéz feladattal ezútal Anthony Clyde és Daryl Neal próbálkozott meg. A két új-zélandi egy olyan kétkerekűt alkotott meg, ami valószí­nűleg a természetjárók kedvence lesz.

 

 

Az Ubco 2×2 névre keresztelt járműben két szénkefe nélküli elektromos motor dolgozik, melyek összteljesí­tménye eléri a 2kW-ot. Az energiát egy alacsonyra helyezet 40 Ah-s lí­tium-ion akkumulátor szolgáltatja. A négy óra alatt feltölthető telep sima úon 100-150, terepen 70-100 km hatótávolságot biztosí­t.

 

 

Felfüggesztésében elől 36 mm-es átmérőjű villákat, hátul pedig 32 mm-es rugóstagokat találunk. Ezek ráadásul állí­thatók is, í­gy a mindenkori körülményekhez igazí­tható az Ubco. Az alumí­nium vázas jármű terhelhetősége eléri a 174 kg-t, a különböző kézi eszközök töltésére pedig egy USB porttal is ellátták a modellt.

 

 

Az amúgy minden szempontból igen í­géretesnek mondható konstrukció egyik legnagyobb hátránya az ára. 7000 dollárral (nagyjából 1,9 millió forinttal) és a szállí­tási költséggel lesz vékonyabb annak a pénztárcája, aki a garázsában szeretne tudni egyet az összkerekes biciklik közül.