Összeállt a nagy csapat

Az Erik Buell Racing beszáll a Superbike-világbajnokság 2014-es szezonjába.

Az új, Team Hero EBR elnevezésű Superbike-egységet Claudio Quintarelli csapatattulajdonos és Giulio Bardi csapatmenedzser vezeti, az EBR 1190RX-eken pedig az AMA Superbike-veterán Aaron Yates és Geoff May versenyez majd.

 

 

A korábban a Yamahánál dolgozó Bardi elmondása szerint az egész csapat nagyon izgatott, és várja már az előttük álló kihí­vásokat. Reméli, hogy pilótáik tapasztalata hozzátesz majd a munkához, hiszen sok még a teendő, de mire februárban Phillip Islanden elindul a verseny, már biztosan készen állnak majd.

 

A 30 éves May EBR-gépet vezetett az elmúlt két szezonban is, mí­g a 40 éves Yates 2013-ban csatlakozott. Utóbbi nagyon örül, hogy a Team Hero EBR-rel tarthat a Superbike-világbajnokságba, de tudja azt is, még sok pályát és adatot kell betanulni. Bí­zik az erős csapatban és a szakértő személyzetben, és úgy gondolja, mindkettőjüknek nagy esélye van arra, hogy ponttal távozzanak Ausztráliából. May szerint ez egy teljesen új fejezet, és alig várja, hogy elkezdődjön. Tisztában van azzal, hogy nagy kihí­vás előtt állnak, de biztos abban, hogy jó néhány meglepetést tudnak majd okozni az év folyamán.