A magyar endurós csapat az olaszországi Edolóban kezdte a szezont

Két 3. hellyel kezdett az EnduroGP-világbajnokság Open 4-es kategóriájában az Enduro Team Hungary színeiben versenyző Zsigovits Norbert. Csapattársa, Szőke Márk két 4. helyet ért el az Open 2-ben az olaszországi Edolóban megrendezett versenyhétvégén.

Magyar csapat is bekapcsolódott a FIM EnduroGP-világbajnokság 2021-es szezonjába, az olaszországi Edolóban megrendezett fordulóban az Enduro Team Hungary színeiben Zsigovits Norbert és Szőke Márk is rajthoz állt. Ez az első alkalom, hogy magyar csapat a világbajnokság mezőnyében versenyezhet, a pilóták szombaton és vasárnap is megküzdöttek az ellenfelekkel, valamint a körülményekkel is.

Az Open 4-es kategóriában Zsigovits Norbert egy 350 köbcentiméteres, négyütemű KTM EXC nyergében szombaton és vasárnap is a 3. helyet szerezte meg, ezzel a budapesti SuperEnduro GP-n elért Európa Kupa-futamgyőzelme után újabb nemzetközi szintű siker szerepel a neve mellett.

Csapattársa, az Open 2-es kategóriában szereplő Szőke Márk egy 300 köbcentiméteres, kétütemű Sherco SE 300 Racinggel szintén közel került a dobogós helyhez, különösen vasárnap, amikor az utolsó enduróteszt speciálszakaszig ő is a 3. helyezett volt, végül mindkét nap során a 4. pozícióban zárt.

Olaszországi eredményeinek köszönhetően az első forduló kihagyása ellenére Zsigovits Norbert az Open 4-es kategória összetett 5. helyezettje 30 ponttal, Szőke Márk az Open 2-es kategória 8. helyén szerepel 26 ponttal. A világbajnokság következő fordulóját 2021. július 16-18. között az észtországi Saaremaában rendezik.