A Lamborghini is gyártott motort

Forrástól függően 5, 6 illetve 15 darab készült a különleges kétkerekűből. Mindegyik gyűjtők által vágyott darab.

A nyolcvanas években az olasz sportkocsigyárnak pénzügyi gondjai akadtak. Ekkor vásárolták be magukat a cégbe a svájci Mimran testvérek. Patrick Mimran egyik terve volt, hogy a Lamborghini V12-es motorjait gyorsasági motorcsónakokba épí­tsék, ezzel nyerve új piacot. Emellett megpróbálkozott még a Lamborghini márkájú motorkerékpárral is.

Az 1986-ban bemutatott motor formatervét a superbike-specialista Thierry Henriette készí­tette, mí­g a műszaki megoldásokat a Claude Fior, a Fior 500 tervezője szállí­totta.A motor képességeiről sok mindent elárul, hogy alumí­nium vázzal és kadmium féktárcsákkal szerelték, a meghajtásáról pedig egy soros négyhengeres DOHC motor gondoskodott – ami információim szerint a 908 köbcentis Kawasaki GPZ900R-ből származott, vagyis legalább 113 lóerős teljesí­tménnyel bí­rt. Ettől ma nem esünk hanyatt, de ne feledjük, 1986-ban járunk.

A források szerint mindössze öt vagy hat darab Lamborghini motor készült, de Thierry Vincent francia fotós lekapott egyszer egy #009-es sorszámú példányt. Ezen felül a veterán autókkal foglalkozó Patrice Royet kereskedésében felbukkant egy példány, amit a szöveg szerint a 15 darabos sorozatból az ötödik példány.