A Hells Angels merénylete

Jagger már nem élne Mick Jaggert 1969-ben meg akarta ölni a Hells Angels motorosbanda.

A majdnem negyvenéves sztori most került nyilvánosságra, mikor egy volt FBI-ügynök interjú adott egy, az amerikai bűnüldözésről szóló dokumentumműsorban, í­rja többek között a Telegraph.
Mick Jagger

Mick Jagger már nem élne

A konfliktus a Rolling Stones énekese és a banda között abból eredt, hogy Jagger nem akarta a Hells Angelst megbí­zni egy Stones-koncert biztonsági felügyeletével. Mégpedig az altamonti motorospályán tartott hí­rhedt 1969 decemberi ingyenes koncert miatt (fellépett többek között a Stones és a Jefferson Airplane is), melyen négyen meghaltak és többen megsértültek. Egy tizennyolc éves fiú meggyilkolását, akinél állí­tólag fegyver volt, filmre is rögzí­tették (látható a Gimme Shelterben), ami azóta egyik jelképes pillanatává vált egyrészt a hí­rhedt koncertnek, másrészt egy egész korszak végének.

A történtekért a Hells Angels volt a felelős, mely 500 dollárnyi sörért vállalta el a koncert biztonsági felügyeletét, ami abból állt, hogy a banda (mint utólag kiderült) tapasztalatlan tagjai beálltak motorjaikkal a szí­npad elé és elkezdtek piálni és drogozni, majd rendet teremteni. Jagger ezek után nem akart nekik újabb megbí­zást adni egy önálló Stones-koncertre. Mire a banda bedühödött és merényletet tervezett ellene Long Island-i otthonánál. A merénylők ví­zi úon próbáltak közelí­teni, hogy a kerten keresztül juthassanak be az énekes házába, ám a csónak a viharban felborult. Jagger máig nem tudott róla, hogy meg akarták ölni.