A H-Moto Team fiatal tehetsége a bukása mellett egy pontot szerzett

A H-Moto Team fiatal tehetsége a múlt hétvégén Németországban folytatta idei szereplését a nemzetközi mezőnyben. Kakuszi ídám az egyik legerősebb nemzetközi utánpótlás sorozatban, a német ADAC Junior Cup-ban állt rajthoz Oschersleben-ben, és amí­g az első futamon nagyot csatázva sikerült pontot mentenie – a 17. helyről indulva ért oda a 15. pozí­cióba – addig a másodikon hiába száguldott már a 10. helyen, elment a motorja hátulja és hatalmasat bukott. Folytatás július 13-15-én a Sachsenringen, ahol a fiatalok a MotoGP betétfutamaként gurulnak pályára.

A H-Moto Team ifjú tehetsége, Kakuszi ídám a múlt hétvégén folytatta szereplését az ADAC Junior Cup sorozatában. Európa egyik legerősebb utánpótlás-bajnokságának mezőnye ezútal a németországi Oschersleben-ben állt rajthoz, ahonnan a 15 éves motoros végül pontszerzőként távozhatott. Az időmérőn a 17. időt motorozta, í­gy a rajtrácsra is erre a helyre állhatott fel mindkét futamban. Az első versenyen sikerült előrébb jönnie, és végül a 15. helyen zárta a versenyt. A második futamon már esős körülmények között kifejezetten jól teljesí­tett, egészen a tí­zedik pozí­cióig jött előre, amikor egy kanyarkombinációban elesett. Szerencsére ídámnak semmi baja, legfeljebb annyi, hogy a lelke fáj az elvesztegetett lehetőség miatt.


„Nagyon vártam már a folytatást, ám őszintén bevallom, nem úgy sikerült, mint azt reméltem. Az időmérőn a tizenhetedik helyet sikerült megszereznem, és az első versenyen végül végig csatáztam szinte a rajttól a célig. Sikerült két helyet javí­tanom, és ha a befutónál az egyik vetélytársam nem dönti rám a motorját, akár előrébb is végezhettem volna. ím a pontszerzés í­gy is sikerült, és ez jó. A második futam alatt leszakadt az ég, és ez kedvezett, mert már a tí­zedik helyen haladtam, a tempóm nagyon jó volt, ám egy kanyarkombinációban elment a motor hátulja, és nagyot estem. Utólag nagyon sajnálom mindezt, hiszen a tempóm alapján akár az ötödik helyig is felérhettem volna. Egy biztos, ha eredményesen akarok szerepelni, akkor sokkal több edzésre lesz szükségem a jövőben” –mondta Kakuszi ídám, aki már a hétvégén javí­that, hiszen a Pannóniaringen jön az országos bajnokság harmadik fordulója.