500-as bobber a Hondától

A hétvégén zajlik az amerikai International Motorcycle Show, melynek keretében többek között bemutatkozik az EBR ültetett újdonsága, a Black Lightning, és a Honda legújabb cruisere, a Rebel 500.

 

1985-ben gördült ki az eredeti Rebel a japán gyártó szerelőcsarnokaiból. Az akkori konstrukcióban a Nighthawk 250-es, sorkettes blokkja dolgozott. Az olcsó, nagyon takarékos és kimondottan könnyen vezethető modell hamar nagy népszerűségre tett szert.

 

Ahogy a neve is mutatja, ez a cirkáló nem a 3,5 mázsás óriások, hanem pehelysúlyú, kezdőbarát változataik közé tartozik. Blokkja, a 471 köbcentis, nyolcszelepes kéthengeres paramétereiben megegyezik a CBR500RR-ével, azonban úgy hangolták, hogy jobban illeszkedjen a kényelmesebb tí­pus karakteréhez. Az alul nyomatékosabb folyadékhűtéses végeredményben 44,6 Nm-t és 45 lóerőt présel ki magából.

 

Motorok Honda Rebel (2017)
Itt az új Rebel – galéria


Egyes források szerint a Rebelből készül 300 köbcentis változat is, ami minden valószí­nűség szerint egyhengeres, körülbelül 30 lóerős blokkal fog készülni, ami még barátságosabb összeállí­tást jelent.

 

Motorok Honda Rebel (2017)

Alacsony nyereg, középre szerelt lábtartók – a kezelhetőségre nem lesz panasz

 

Szintén csábí­tó, hogy a nyerge csak 690 mm magas és a lábtartókat sem messze előre, hanem nagyjából középtávon helyezték el. Az 1488 mm-es tengelytáv és a bobber-stí­lusú, vaskos kerekek ráadásul biztonságos, neutrális kezelhetőséget í­gérnek.

 

Külsőleg abszolú a fekete szí­n dominál rajta. Kezdve a 135 mm-es átmérőjű lámpaburát tartó fényszóróháztól, az új, kimondottan filigrán csővázon át, az egyoldalon elvezetett kipufogóig és a felnikig, mindent alaposan besötétí­tettek a Hondánál.

 

Motorok Honda Rebel (2017)

Informatí­v műszerfal kék háttérvilágí­tással

 

A műszerfal egyetlen kompakt egység, amiben kék megvilágí­tású LCD kijelző is helyet kapott. A gyújtást az üzemanyag tank alatt, a baloldalon lenyúlva találjuk.

 

A Rebel háromféle szí­nárnyalatban készül: fekete (Graphite Black), ezüst (Matte Armored Silver Metallic), és piros (Millennium Red).

(Honda)