Szőke Márk kihagyja az EnduroGP-vb következő két fordulóját, hogy felépüljön sportsérüléséből

Sikeres nemzetközi bemutatkozása után Szőke Márk kihagyja az EnduroGP-világbajnokság következő két fordulóját, hogy a rendelkezésre álló idő alatt teljesen felépüljön egy korábbi sportsérüléséből. Az Enduro Team Hungary az Open 4S kategóriában induló Zsigovits Norberttel áll rajthoz Észtországban és Svédországban.

Az EnduroGP-világbajnokság versenynaptárában a következő két fordulót egymás utáni hétvégéken rendezik, 2021. július 17-18-án Észtországban, július 24-25-én Svédországban állnak rajthoz a versenyzők. A versenyek egymáshoz közeli időpontja azt jelenti, hogy Márk kénytelen kihagyni a soron következő két fordulót.

„Azért döntöttem így, mert a fájdalmak miatt Olaszországban sem tudtam élvezettel versenyezni, ami ebben a sportágban, ilyen magas szinten nagyon fontos. Úgy szeretnék visszatérni, hogy 100 százalékos teljesítményt tudok nyújtani. Az utolsó pillanatig kivártam, de sajnos be kell látnom, hogy bár az izomzatom helyrejött, a csontok összeforrásához több idő kell” – nyilatkozta Szőke Márk.

A világbajnokság utolsó harmadát jelentő németországi és franciaországi forduló 2021 októberében esedékes, a további kezelések és edzések révén Márk célja, hogy a tőle megszokott, teljes erőbedobással versenyezhessen, és az Open 4S kategóriában szereplő Zsigovits Norbert oldalán képviselhesse az Enduro Team Hungary csapatát.