220 lóerős Ducati a láthatáron

A Superleggera név hallatán sokaknak bevillanhat az a mindössze 500 példányban gyártott 1199-es Ducati, amit borsos ára ellenére igen rövid idő alatt elkapkodtak. Népszerűségének fő oka, hogy üzemanyag nélküli 166 kg-s tömegéhez bő 200 lóerőt társí­tott.

 

Azóta azonban sok idő telt el és most már 1299 néven kapható a Ducati legütősebb sportmotorja, í­gy adódott is a kérdés, hogy vajon mikor készül az új superbike-ból Superleggera kivitel. A válasz pedig előbb jött, mint azt sokan gondolták.

 

A legfrissebb információk szerint Project 1408 név alatt már gőzerővel fejlesztik a motort, amit állí­tólag csak VIP Ducati ügyfeleknek kí­nálnak majd eladásra. Erre a célra egy dedikált weboldalt is létrehoztak project1408.ducati.com cí­men.

 

 

Technikai fronton egyelőre annyi tudható, hogy karbonból készül a váza, a lengővillája, a kerekei és még a légszűrőháza is. A teljesí­tmény pedig ezútal már 220 lóerő körül alakulhat.

 

A vételára valószí­nűleg most is sokkoló lesz. A legtöbb vélemény szerint átszámí­tva nagyjából 20-25 millió forintos árcédula lóghat a limitált sportmotorokon.